Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Messzire kerüld el.

Vadászkürt Vendéglő SzarvasVadászkürt Vendéglő Szarvas a térképen

Szörnyű 2016. augusztusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 15.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A hely nem kifejezetten megnyerő; retro környezet, kellemetlen szagok, legyek, cigifüst. Levegőtlen és sivár belső terem, vidéki kocsma jellegű bárrész, lehangoló kerthelyiség, szocreál wc rozoga ajtóval.
E baljós előjelek ellenére mégis beültünk, gondolván az ételek ellenpontozzák majd a környezet hiányosságait. A levesnél azonban már kezdett körvonalazódni a gyanú, hogy ezen reményeink nem fognak valóra válni.
A gyümölcslevesként aposztrofált, félgömb alakú mélytányérba löttyintett híg lila folyadékban - a magokon kívül - főleg csak ribizlidarabok úszkáltak, és a tálalás is meglehetősen igénytelenre sikeredett; a leves nélkülözött mindenféle díszítést és feltétet (tejszínhab, egyebek), egy rosszabb menza színvonalát tükrözte.
Ami a "csontleves" fantázianevű fogást illeti, ez sajnos semminemű csontleves-jelleget nem mutatott, itt leginkább egy cérnametélttel megbolondított egyszerű zöldséglevesről beszélhetünk, amelynek fogyasztását erősen megnehezítette az a tény, hogy a 100 fokon felszolgált lé hosszú perceken keresztül folytatott erőteljes fújások-kevergetések ellenére sem akart ehető hőmérsékletre hűlni.
Bár a levesek menza-szinten még éppen megütik a mércét, egy vendéglőben (és főleg a la carte) ez a szint semmiképpen nem elfogadható.

Főfogásnak az I-es számú Vadász tálat rendeltük, gondolván hogy a többféle feltét és köret nagyobb eséllyel elégíti ki mindannyiunk igényeit. Amikor kihozták a tálat még nem sejtettem, hogy szarvasi tartózkodásom legborzalmasabb élménye elé nézek; a tál minden egyes eleme nyílt hadüzenet a gasztronómia értékrendje ellen. A rántott sajt a legócskább szupermarketes "gazdaságos" mirelit színvonalat idézte; ízetlen volt, sápadt és gumiszerű. A kaucsuk-vonulat azonban a cigánypecsenyében bontakozott ki a maga teljességében; a rettenetesen száraz sült hús a cipőtalp és az autógumi fizikai jellemzőit mutatta, így egyszerre volt kemény és rágós, ami már önmagában véve is bravúr, de mégis a hús elképesztően keserű íze volt a legmeghatározóbb: vulkanizált kaucsuk fogyasztása okozhat hasonló élményt.
A keserű autógumi-ízt ellensúlyozandó gyorsan kiemeltem a tálról egy baconos csirkemellet, de csalatkoznom kellett, ugyanis csirkemell esetén ritkán tapasztalt ellenállásba ütköztem a hús részéről, amidőn késsel próbáltam egy szeletet vágni belőle. Érdekességképpen megemlítendő, hogy a szalonna is nagy rezisztenciát mutatott a szeleteléssel szemben, de amint megízleltem a nagy munkával lenyesett darabkát, rájöttem, hogy a tálon tapasztalható minden keserű íz forrása a szalonnában keresendő. Nemes egyszerűséggel megfogalmazva: a tálra felhelyezett húsok gyakorlatilag ehetetlenek voltak. Így már csak a köretben bízhattam. A rizibizi - bár picit olajosabb volt a kelleténél - még ehető volt, a tálon található krokettek íze és állaga azonban burgonyapor használatát sejttette; szinte bizonyos, hogy ezek a kis krumpliroládok valódi friss burgonyát álmukban sem láttak.
Meg kell még említeni a savanyúságként tálalt csemege uborkát, amelynek - megdöbbentő módon - semmilyen íze nem volt.

Ami a fizetést illeti, a számlán a tételek nincsenek ugyan nevesítve, de a végösszeg korrekt, az árszint átlagos, de - figyelembe véve az ételek minősíthetetlen színvonalát - itt még ez az átlag is sok. Bár a pincér munkájával nem volt bajunk, ilyen konyha és környezet mellett borravalóról értelemszerűen szó sem lehetett.
Mindent összevetve, óva intek attól mindenkit, hogy betérjen ide étkezni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos

Vadászkürt Vendéglő további értékelései

2023.08.23a párjával
Kiváló
Nagyon finom volt mindkét étel. Gyors és figyelmes volt a kiszolgálás. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
2023.03.30családjával
Kiváló
Udvarias gyors kiszolgálás. Négyen ebédeltünk és mindannyian csak dicsérni tudjuk az ételeket.
2018.08.30a párjával
Strandolás után tértünk be a szarvasi Vadászkürt étterem árnyas kerthelyiségébe farkaséhesen. A kiszolgálás gyors, a felszolgálók barátságosak voltak. Kedves gesztusnak találtam, hogy még egy Szarvast bemutató kiadványt is kaptunk ajándékba. Az ételek ízletesek és hatalmas adagok voltak, amivel...
Népszerű szállások a környéken
Lelkesház Szarvas - Napi árak
Napi árak
2024.10.02-ig
Lelkesház Szarvas
18.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hotel Kumánia Kisújszállás - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.23-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Garden Hotel Szolnok - Relax ajánlat
Relax ajánlat
2024.12.23-ig
Garden Hotel Szolnok
142.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval