Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tisztelgés a hely szelleme előtt

Kölcsey Ferenc Emlékszoba SzatmárcsekeKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke a térképen

Átlagos 2022. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. július 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A nemzet himnusza írójának háza, emlékszobája előtt persze, hogy megállsz, különben sehonnai bitang ember vagy (loptam Petőfitől) és csak verbálisan magyar. Kölcsey kúria, emlékszoba, és persze nyitva is van, de hát ebédidő is van. Személyzet elment ebédelni, 12 és 12:45 között anyagot cserél. Fél múlt éppen, hát várunk, persze. Sétálunk a parkban, nézzük a szobrot, beszélgetünk Kölcsey Ferencről, a magányáról, a támadásokról ellene... meg Petőfiről is, aki itt is járt. Idő van, el is múlt, nem jön a staff. Na, akkor elkezdjük a telefonálgatást. A harmadik szám többszöri hívásra fel is vette. Nem mutatkozik be, ilyen a magyar, csak halló! Nem, ő szabadságon van, de ott kéne, hogy legyenek mások, Hát nincsenek. Na, akkor majd telefonál. Telefonált is, 10 perc múlva visszahívott, hogy hát megcsúszott az ebéd, majd jönnek... vártunk mér egy negyedórát, 20 percet... azután beérkezett egy hölgy biciklivel, meg a kislányával, egy kissé Pride-os, szivárványos cuccban, és mókásan mondta, hogy hát későn ment el enni, egy fél óra késéssel... na, ez az egész nekünk így már majdnem egy óra kiesőt jelentett, Bejutottunk, a hölgy bekapcsolta a magnót, az a tárlatvezető, megnéztük a tárlókat, elég szegényes anyag maradt hátra, nem túl látványos a hely, de azért mégis Kölcsey, Himnusz és ami vele érződik! A versei örökké élnek ennek a fantasztikus embernek!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (14)
Kölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - Külső képKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - Külső képKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - EgyébKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - Külső képKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - EgyébKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - EgyébKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - EgyébKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - EgyébKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - BelsőKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - EgyébKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - EgyébKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - BelsőKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - BelsőKölcsey Ferenc Emlékszoba Szatmárcseke - Egyéb

Kölcsey Ferenc Emlékszoba további értékelései

2022.10.16a párjával
Átlagos
Kívülről szépen rendezett, belépve pici a kiállítóhely, így a belépőjegy is igazodik hozzá. Kevés tárgy maradt meg a nagy magyar után, de azt gondolom, ha már a temetőben jártál ide is van fél órád, hogy betérjél.
Népszerű szállások a környéken
Termál Apartman Panzió Nyírbátor - Augusztus 20.
Augusztus 20.
08.15-20.
Termál Apartman Panzió Nyírbátor
22.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül