2025. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. december 14.Ajánlom a helyet másoknak is!
Csak az elismerés hangján szólhatok a helyről. Mafla kis tudatlanként fogalmam sem volt róla, hogy ez a hely egyáltalán létezik, sokszor azt hiszed, hogy tudsz valamit a hazádról, aztán kiderül, hogy kb. annyit, mint egy patagon turista. Geresdlakon élveztem éppen a népművészet szépségeit, amikor elhangzott többször is, hogy igen, ez szép, szép, de ha érdekel ez a dolog, meg valami nagyot akarok látni, akkor feltétlenül vizitáljak egyet Székelyszabaron is, na, aztán majd ott meglátom... és telefonáltak is közben "Robinak", akiről később kiderült, hogy a német nemzetiségi önkormányzat elnöke, de Robi távol volt, nem ért rá, végül csak sikerült összehozni a dolgot, ha nem az elnök, akkor az alelnök várt, ő mutatta meg ezt a káprázatos házat, én meg hálás szeretettel gondolok rá. Mit ragozzuk, ez a legnagyobb, leggazdagabb sváb tájház, amit a szűkebb és tágabb környéken láttam. Gyönyörű épített kincsesláda. Jut is eszembe, láda... van a tisztaszobában (a helyiek inkább szépszobának hívják a tájon) egy láda, egy utazóláda, amit kinyitott a drága vezetőm, ez az elkötelezett asszony, és abból egy német kislány hangja szállt az időn át, ő mesélte el a történetét, az életét, a kitelepítést, engem meg fojtogatott a sírás, majdnem elbőgtem magam. Amúgy elmesélni úgysem tudom az egész házat, hát talán így képpel... remélem, valamit visszaad. Remélem, valakit majd arra serkent, hogy elinduljon ide. Gyerekekkel is szórakoztató, rengeteg interaktív múzeumpedagógiai elem van, amivel hasznosan ellehetnek.
Hotel Cabernet Villánykövesd
Harkányi Psoriasis Centrum Harkány