Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

SZERENCS SZOLÍD VÁRA

Szerencsi Rákóczi-vár SzerencsSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs a térképen

Érdekes 2023. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. január 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Tavaly októberi Tokaj-vidéki túránk napjait jobbára szép vénasszonyok nyara időben tölthettük, de amint az lenni szokott, egyszer csak megjött az őszi eső, hideg széllel kísérve. Mit lehet ilyenkor csinálni? Logikusan keresni kell egy elég nagy múzeumot, odamenekülni a rossz idő elől, és így mégis hasznosan tölteni az időt. Nekünk könnyű dolgunk volt, mert Mádról, ahol laktunk, autóval gyorsan le lehet jutni Szerencsre, és ott várt bennünket a 16. század végén épült Rákóczi-vár. A szerencsi vár egy részében szálloda is üzemel, a Huszárvár Szálló.
Mivel éppen már folyt a vár kertjének felújítása, nehezen találtuk meg a bejáratot, végül a szálloda felőli oldalon jutottunk be. Megérkeztünk, kicsit fázva, kicsit kelletlenül, hogy mit is fogunk mi itt látni ebben a nem igazán nagy történelmi jelentőségű váracskában. Kiderült, hogy három tematika köré vannak rendezve a kiállítótérben a látnivalók: Rákóczi Zsigmond kora, A képeslap világa és a Szerencsi Csokoládégyár története. Lehet választani!
Mivel a vár hajdani tulajdonosai révén a Rákócziakhoz kötődik, innen is a neve, itt a Rákóczi Zsigmond kora című kiállításból mutatok meg néhány képet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (12)
Szerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - EgyébSzerencsi Rákóczi-vár Szerencs - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Angyal Fogadó Rátka - Programokkal teli tavaszi hétvége
Programokkal teli tavaszi hétvége
2024.06.02-ig
Angyal Fogadó Rátka
89.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Alfa Hotel Miskolctapolca - Pünkösd
Pünkösd
05.17-20.
Alfa Hotel Miskolctapolca
85.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval