Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Érdemes megnézni

Szigligeti Vár SzigligetSzigligeti Vár Szigliget a térképen

Kihagyhatatlan 2023. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. március 20.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Sok várban jártunk már az országban, de egyértelműen a szigligeti a legérdekesebb közülük. A felnőtt belépő 2000 Ft, amiért cserébe 1-1,5 órás élvezetes programot kapsz. Több helyen alakítottak ki a várban kiállítótereket, ahol információs táblák segítségével ismerhetjük meg a Balaton-felvidék várait, a szigligeti vár történetét, valamint a mindennapi életet benne. A leírások informatívak voltak, viszont nem túl hosszúak vagy unalmasak. Külön tetszett, hogy a leírások alatt miniatűr figurákkal berendezték a helyszínt is, amiről épp szó volt (például: hogy hogyan nézhetett ki a konyha a várban), ezért úgy gondolom, hogy gyerekeknek is érdekes és szórakoztató lehet a kiállítás, főleg, hogy játszótér és büfé is van a várban. Nem utolsó sorban a kilátás is csodás a várból a Balaton-felvidékre és a Balatonra. Ha a környéken jársz, szerint érdemes ellátogatni ide. :)
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Szigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - EgyébSzigligeti Vár Szigliget - Egyéb

Szigligeti Vár további értékelései

2023.10.02családjával
Kihagyhatatlan
Az egyik legszebb látnivaló Magyarországon. Kissé fárasztó a feljutás, de megéri, csodálatos látvány tárul az ember elé. Belátni a környéket, illetve a Balatont is. Hozzátartozik a vár szépségéhez a várudvar, valamint a szuper éttermek is.
2023.09.27családjával
Kihagyhatatlan
Csodás a vár, pazar a kilátás, kihagyhatatlan kiránduló hely a Balatonon.
2022.08.03gyerekekkel
Kihagyhatatlan
A parkolás ingyenes a vár lábánál,de érdemes korán érkezni,nyáron hétköznap is sokan voltak. Korrekt árú belépő, gyönyörű panoráma, szépen felújított vár, környezetbe illő mosdó.
Népszerű szállások a környéken
Kardamom Apartman Szigliget - Napi árak
Napi árak
2024.06.01-ig
Kardamom Apartman Szigliget
30.000 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hotel Freya Zalakaros - Senior ajánlat
Senior ajánlat
2024.07.01-ig
Hotel Freya Zalakaros
116.790 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.08.09-ig
Hotel Kapitány Sümeg
86.080 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval