Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szolnok legjobb étterme

Aranylakat Bisztró SzolnokAranylakat Bisztró Szolnok a térképen

Kiváló 2022. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Aranylakat egy igényes bisztró, mely a Zagyva torkolatával szemben fekszik a Tisza-parton, az üvegfalakon keresztül alighanem a város legszebb panorámájában gyönyörködhetünk.
Az étlap bíztató, összefogott, átgondolt. Újraértelmezett, finomított magyar és nemzetközi fogások sorjáznak rajta. Kínálnak többek között padlizsánkrémet pirított gyökérkenyérrel, vadragulevest, brassói aprópecsenye-átiratot, császárhúst gyöngyhagymával és pirított burgonyával, szarvaspörköltet szalvétagombóccal, brownie-t fehér csokoládéval és pisztácia pralinével.
A szűk, 16 tételes borválaszték igényes, szinte az összes bort kimérik decire. A sörválaszték izgalommentes, de a tömények között több prémium tételt is találunk.
Az árak jellemzően értékarányosak, bár helyenként bátornak éreztük a díjszabást.
Némi hezitálás után kacsamáj-terrine-t rendeltünk rebarbara mártással, amit pazarul tálaltak uborkatekercsekkel és klorofill-olajjal. A korrekt minőségű májat az optimálisnál magasabb hőfokon hőkezelték, de így is maradt élvezeti értéke, különösen a remek helyben sültnek tűnő brióssal. A rebarbara-mártás lehetett volna meggyőzőbb. A lilakáposztás rétessel és balzsamos áfonya-chutney-val körített kacsamell kifogástalan tányér volt, ropogós bőrű, szép rosé, omlós, jó ízű hús, kitűnően megvalósított kreatív köret, mellé selymes, intenzív ízű mártás. A jó tartású, ízletes túrógombóc mellé liofilizált málnával megszórt édes-savanykás könnyed tejfelhabot és kellemes málna-coulis-t adtak. A népszerű magyar desszert kiváló finomított változatának örvendhettünk. Felkerekítve 5 pont a konyha, egyértelműen jobb a négyesnél.
A kiszolgálás kifogástalan: pincérünk kedves, udvarias, közvetlen, kommunikatív, még a mikro-zöldek és a ritkán használt alapanyagok vonatkozásában is felkészült.
Az Aranylakat jó választás a hagyományos ízek és a fine dining kedvelőinek egyaránt. Mi is szívesen visszatérnénk, hiszen több ínycsiklandó fogás megkóstolatlan maradt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
Aranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - EgyébAranylakat Bisztró Szolnok - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Garden Hotel Szolnok - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2025.01.06-ig
Garden Hotel Szolnok
55.900 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Nem csak a húszéveseké a világ ajánlat fürdőbelépővel
Nem csak a húszéveseké a világ ajánlat fürdőbelépővel
2024.05.31-ig
Hotel Kumánia Kisújszállás
91.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval