Hozzátéve, hogy a kávék és édes finomságok szigete akár még, a remények szerint a város egyik, egyébként emblematikus utcájának, a Szapáry útnak az életre keltésében is fontos szerepet játszhat. Tavaly év végén, a két ünnep között nyílt meg az Isola Bella Café e Dolci, magyarul Gyönyörű Sziget Kávézó és Édességek, a nevében, külsőségeiben és nyilván kínálatában is hangsúlyozottan olasz vagy olaszos vendéglátó egység. Mi január második vasárnapján voltunk náluk, tehát még nagyon új a hely, amikor láttuk, tapasztaltuk. És szembesítettük a várakozásainkkal, a reményeinkkel. Korábban a kereskedelmileg értékelhetetlennek látszó, A magyar pálinka háza működött itt, de élő embert ki-bejárni ott nem láttunk sosem, mi sem voltunk benn. Viszont kívülről nagy helyiségnek lehetett gondolni. A kis olasz egység azonban valóban, feltűnően kicsi. Talán a cukrászati műhely, a raktár foglalja el a többi helyet. Mindenesetre a túlzottan egyszerű bútorok, a műanyag citromfa nem ad olyan barátságos hangulatot, amilyet egy cukrászdától mi vártunk volna. De nem is ez a lényeg, hanem a finomságok. Ebéd előtt jártunk ott, ezért elvitelre vettünk többféle készítményt: csokis babát, pisztáciás croissant-t és oreo kis tortát, amelyet étcsokisnak mondott a kedves eladó hölgy. Nos, elfogyasztottuk sorban mindet, és mindet rettenetesen édesnek találtuk! Mintha mindenbe beleborult volna készítés közben a cukortartó tartalma. Nincs semmi más íze a készítményeknek csak az édes! Minden más ízt, pisztáciát, étcsokoládét teljességgel elnyom a cukor! Igaz, a hely nevében kiemelten szerepel, hogy édességek. Na de, ennyire? Legyen! Nekünk azonban ez nem lesz kedvenc helyünk, mi többet nem megyünk hozzájuk. Reménykedünk egy másik cukrászati újdonság szolnoki megjelenésében.