Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Visszafogott medve

Medvetáncoltató SzolnokMedvetáncoltató Szolnok a térképen

Átlagos 2023. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. szeptember 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Erdélyi ételeket kínáló étterem Szolnok belvárosában. Csak pár hónapja nyitotta meg kapuját a Medvetáncoltató, eddig kétszer jártunk náluk.
A nyitás után közvetlenül ajándék kupica pálinkával és pár falat zsíros kenyérrel ajándékozták meg az itt fogyasztó vendégeket. Kedves és autentikus gesztus volt.
Az étlap elsőre elég szűk választékú, körülbelül 6-7 főétel van összesen. Ezek között sertés és csirke pörkölt, székelykáposzta, vadas, sült kolbász, sertés flekken, levesek pedig hagyományos csorba levesek különböző variációi. Párom első választása a sült kolbászra esett, de sajnos a pincér rossz hírt közölt: elfogyott. Így a vadasra és a csirkepörköltre esett a választásunk. Az adag hatalmas volt, a vadas meglepő módon készült: a hús tetején szálas káposzta, és külön tálkában a mártás. Meglepő volt, de nagyon finom. A csirkepörkölt szintén, a galuska légiesen könnyű. A fűszerek viszont kissé hiányoztak, sótlannak is találtuk az ételeket, de mivel nem volt egyik asztalon sem só- és borsszóró, külön kérni kellett.
Összességében egészen elégedettek voltunk.
Második látogatásunk már nem annyira sikerült jól.
Nyitás után kb. 2 órával érkeztünk, előre foglaltunk asztalt. Az étlapon kicsit meglepődve láttuk, hogy nem bővült a választék, de sebaj, akkor most jöhet ami múltkor elmaradt: sült kolbász!
Hamar letörte kedvünket a pincér: nincs kolbász. Rendben... akkor legyen pörkölt.
Az sincs...
Az igen szűk választékú étlap hirtelen lekorlátozódott kb. 3 ételre amit felsorolt a pincér hogy rendelkezésre áll.
Elsőre még úgy voltunk vele hogy belefér, de ez itt már érthetetlen volt és csalódástkeltő. A kapott étel (flekken) volt a legdrágább a főételek között, de nem adott annyit ízben, mint az előzőleg kóstolt ételek. A fűszer itt is nagyon-nagyon szerényen lett alkalmazva, sótlan volt a hús és a krumpli is. Mivel ismét nem volt az asztalon só, megint kérni kellett... Ez is belefér egyszer, de érthetetlen miért nem helyezik ki ezeket az asztalra automatikusan.
A sótlanságot leszámítva finom volt az étel, a héjas burgonya kifejezetten ízlett. Viszont az ár kicsit magas volt hozzá.
Összességében tehát kissé csalódott vagyok, mert ígéretes kis étterem, de bőven van hova fejlődni. Ha valaki kevésbé fűszeres és autentikus ételekre vágyik akkor ajánlom őket. Napi menü is szokott lenni, erről viszont nem tudok véleményt írni.
Én egy ideig most nem térek be újra, de később remélhetőleg pozitív csalódás lesz majd. Szurkolok nekik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (1)
Medvetáncoltató Szolnok - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Garden Hotel Szolnok - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Garden Hotel Szolnok
55.900 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Kumánia Kisújszállás - Pünkösdi kikapcsolódás
Pünkösdi kikapcsolódás
05.17-20.
Hotel Kumánia Kisújszállás
155.400 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval