Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Kiemelkedő élmény Szombathelyen

Daniel & Frère Restaurant SzombathelyDaniel & Frère Restaurant Szombathely a térképen

Kiváló 2021. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. november 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Elegáns, meghitt, parányi étterem, ügyes belsőépítészeti megoldásokkal. A napi ajánlat krétával fekete táblára írva, a vendégteret a konyhától elválasztó üvegfalon keresztül figyelemmel kísérhetjük a szakácsok minden mozdulatát, nem veszik rossz néven, mosolyogva fogadják a kíváncsiskodást.
A választékot a japán konyha uralja, de kínálnak néhány klasszikus nemzetközi fogást is.
Az itallap rendkívül igényes kiállítású, rengeteg háttérinformációt ad a borokról, töményitalokról és koktélokról egyaránt. Önmagában szórakoztató olvasmány, a klasszikus koktéloknak a keletkezéstörténetével is megismerkedhetünk.
A kiszolgálás kifogástalan, udvarias, gyors, segítőkész, szívélyes.
Kétféle fogadófalatot kapunk, tökmagolajos túrókrémet és mangalicatepertőkrémet, helyben sült, jól sikerült kenyérrel. Kiváló kezdés. A kacsamáj, füstölt kápia, tojássárgája elnevezésű előétel tálalása izgalmas, látványos. A kápia krém-formában került a tányérra, a tojássárgája reszelve. A központi elem csalódást kelt, a zsír/máj arány nem igazán megfelelő, a máj textúrája sem meggyőző, túl magas hőfokon történt a hőkezelés. A kiegészítő elemek különféle hajtások, cékla, bébirépa - kifejezetten finomak. Amennyiben a tojásforma- és szín imitálása volt a cél a sok zsírral, akkor is át kellene gondolni a kompozíciót. A gyoza jó ízű, jó tartású, bár, ha ki lehetett volna választani a töltelék alapanyagát, nem a csirkére szavazok. A karamella, málna, tejszín elnevezésű desszert komplex, látványos és finom.
A jelzett probléma dacára ez nálam 5 pont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (6)
Daniel & Frère Restaurant Szombathely - EgyébDaniel & Frère Restaurant Szombathely - EgyébDaniel & Frère Restaurant Szombathely - EgyébDaniel & Frère Restaurant Szombathely - EgyébDaniel & Frère Restaurant Szombathely - EgyébDaniel & Frère Restaurant Szombathely - Egyéb

Daniel & Frère Restaurant további értékelései

2022.05.13családjával
Kiváló
Tiszta, elegáns kornyezet, ízletes ételek. Csillagot érdemelne! Mindig szívesen megyek. Jó hangulat, az ételek minősége kiváló! Mindig azonos jó minőség.
2018.12.14a párjával
Kiváló
Az étterem már nem a Plázában, hanem a belvárosban található. Ez kifejezetten jót tett a helynek, mert sokkal egyibb, nem a Plaza egyik tucathelye. Nagyon látszik, hogy rendkívül nagy gondot fordítottak az étteremre, nagy gondossággal alakították ki. A konyha nyitott, a vendég az asztalánál...
Népszerű szállások a környéken
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval