Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ide soha többet!

Magyar Tenger Vendéglő SzombathelyMagyar Tenger Vendéglő Szombathely a térképen

Szörnyű 2015. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2015. november 17.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Azzal kezdeném, hogy nem vagyok az a kekec ember, aki ok nélkül elégedetlenkedne 1-1 szolgáltatás ügyében, amely a korábbi értékeléseim alapján látható is. Ez a harmadik alkalom életem során (pedig gyakran járok étterembe), amikor az étkezést félbehagyva hagyom el a helyet. Itt mindent megtettek ez ügyben. Csak azon csodálkoztam, hogy egyedül mi léptük meg ezt.
Bevallom, ezen a délutánon nem ide akartam betérni, csak a kiszemelt (amúgy üresen kongó, kivilágítatlan) étteremben állítólag rendezvényre készültek, így nem fogadtak vendégeket. Ezért tértünk be ide, ez volt relatíve közel a másikhoz(plusz jók voltak az itteni osztályzatok). Valamikor 7-8 éve már voltunk egyszer, akkor (feleségem szerint) jó volt (én már nem emlékszem a minőségre, csak arra, hogy valóban jártunk már itt).
Már a belépésnél negatív volt a dolog, hiszen az ajtón belépve egy kocsmapultként üzemelő (és igazi igénytelen kocsmai szagot árasztó) bárpult fogadott, két láthatóan már nem szomjas törzsvendéggel. Mi köszöntünk, a két pultban lévő kiszolgáló nem vette a fáradtságot az üdvözlésünkre, csak a pultot támasztó két alkesz köszönt vissza!!! Na én ilyenkor szoktam kifordulni egy helyről, de mivel a feleségem nagyon éhes volt, ezért ezen túl lépve mégis betértünk. Bent helyet foglalva félhomály fogadott, noha kint még világos volt (bár borús volt az idő), bent alig lehetett látni, ennek ellenére csak 1-2 spot lámpa világított (távozásunk előtt kapcsoltak csak világitást). Noha a bejárattól legtávolabbi asztalnál ültünk le, a kocsmaszag még ott is erősen érezhető volt.
Ekkor kb. 14.55. volt (az idő azt gondolom elég fontos a történetben, azért jelzem). 2 asztal volt foglalt, az egyiknél kisgyerekes szülők, a másiknál idősebb pár. Mi leültünk az egyik asztalhoz, majd vártunk. Kb. 5 perc után hozták ki a levest a gyerekes asztalhoz, majd ezt követően kaptuk meg mi, majd az idős vendégek az étlapot. További kb. 5 perc, mire visszatértek az italfogyasztás felvételére. Ezután pár perc után az ital is kiért, ami után az ételrendelést is leadtuk egyből. Majd 15.30.kor (20 perc után) kihozták a leveseket (az idős párnál, még csak mi utánunk kb. 10-15 perccel vették fel a rendelést!). Közben még két asztal telt meg 2-3 fővel, de a kiszolgálás továbbra is csigalassúsággal folyt. Vagyis az egyik felszolgáló, amikor 5 percenként megjelent a vendégtérben, akkor szinte futott, talán ezzel próbálta a gyorsaságukat jelezni, majd megint percekig eltűnt. 10 perc alatt végeztünk a levessel, ami egyébként kifejezetten jó volt (ugye nem is ez a gond), majd kb. 16.00. óráig néztük az üres tányérokat. Közben az egyik új asztal, és az előttünk érkező idős pár megkapta a levesét, meg a gyerekes család is a második fogást, valamint a másik utánunk jövők az italt (ez több mint 1 óra eredménye, összesen 5 asztalon!). Vártunk 10 percet, feltételezve, ha már késve is vitték el a leveses edényeket, csak kiér lassan a második fogás. Nem ez történt. Továbbra sem történt semmi. Ekkor kérdeztem meg az egyik pincért, hogy mi az oka a késlekedésnek, mire ő zavartan valami olyat mondott, hogy a kapros-túrós ételre még továbbra is várni kell (1 órája lett leadva a konkrét rendelés!). Ekkor kértem, hogy az eddigi fogyasztást számolják össze és fizetnénk, nem várunk tovább. Ezután szinte egyből megjelent a korábban velünk foglalkozó pincér, aki emelt hangon felháborodva kérte számon, hogy mi a problémám? Elmondtam neki, hogy több mint fél órája befejeztük a levest, és híre nincs a második fogás felszolgálásának. Erre valamit mondott ő is az el nem készült második fogásról, majd feldúltan odabökte, hogy nem tudja, mi a gondunk, hiszen még csak most bontották meg az asztalt és vitték el a leveses tányért. Erre elmondtam neki, hogy előtte közel fél óráig néztük az üres tányérokat, mire sikerült azt elvinni, úgyhogy számoljanak. A fizetés gyorsan ment, majd távoztunk. Kifele menet a pincér hölgy (aki velünk foglalkozott, és a megérkezésünkkor a "kocsma" pultban állt, a konyha felől jó hangosan, gúnyosan, szinte kiabálva köszönt el, jelezve, hogy egészen biztosan hallotta, amint érkezésünkkor a köszönés elmaradását a feleségem egy "itt nem szokás köszönni?" megjegyzéssel értékelt.
Megjegyzem, hogy az egy asztal kisgyerekes családon (akik ugye már érkezésünkkor ott voltak) kívül senki nem jutott a levesnél tovább, pedig addigra már mind a 4 asztalnál kb. 1 órája ott voltak/voltunk. Azt sem értettem, hogy miután a mellettünk lévő asztalnál kifolyt a pohárból az ital és miután a vendég előremenve ezt jelezte, miért a kezébe nyomtak egy rongyot, hogy törölje fel, miért nem a pincér takarította fel azt?
Szóval ez a hely véleményem szerint megérett a bezárásra, vagy egy kiadós szemléletváltásra, mert ez így nem vendéglátás!
Megjegyzem, két nappal később egy másik étteremben teljes telt ház mellett az éppen felszabaduló új asztalokhoz érkezőknek már ekkor közölték, hogy az ételekre kb. 3/4 - 1 órát várni kell (volt aki maradt, volt aki elment, de így korrekt ez). Ezt kellett volna itt is alkalmazni, ha már félház esetében sem megy a gördülékeny kiszolgálás...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Szörnyű
Hangulat:Szörnyű
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Gyenge

Magyar Tenger Vendéglő további értékelései

2022.08.15a párjával
Kiváló
Vasárnap néha ott szoktunk vacsorázni.Kiemeljedően finom ételek és tlagon felüli kiszolgálás.Kellemes zene ,rend fegyelem
2022.03.03gyerekekkel
Átlagos
Az elmúlt szombaton jártunk az étteremben. Nem először. Többek között rántott csirkemellet rendeltünk hasábburgonyával, illetve fogast roston. A hasábburgonya helyett rizst, a roston sütés helyett panírozott (sörtésztás?) fogast hozott a pincér. A rizst kicserélte hasábburgonyára, de nem ismerte...
2016.11.08a párjával
Gyenge
Hosszú hétvégére érkeztünk Szombathelyre. Mivel még nem jártunk a városban, nem ismertük az éttermeket, így betértünk az első utunkba eső helyre ebédelni, ami ez a vendéglő volt. Mivel a belső rész tele volt, a külső helyiségben kaptunk helyet, ami tulajdonképpen egy kocsma volt. Az asztalok nem...
Népszerű szállások a környéken
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
35.280 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval