Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tisztességes tömegétkeztetés

Szigligeti Vendéglö SzombathelySzigligeti Vendéglö Szombathely a térképen

2015. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. október 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már többször jártunk itt kettesben, családdal is. Családias hangulatú étterem, különleges a Tondach tetőcseréppel díszített lábazat a beltérben, mely az egykori tulajdonos egyéni ízlésvilágát tükrözi, esetleg a vizesedést rejti. Sajnos a "régi jól bevált" című értékelésben említett, tulajdonos által a vendégek irányába tett gesztus, halálával megszűnt. Ma már csak a pincérek jönnek loholva, hozzák a szódát, köszöntik a vendéget, felveszik a rendelést, kihozzák az ételeket, majd a számlát és a végén elköszönnek. Igazi menzahangulat, csak kényelmesebb a kiszolgálás miatt. A már említett tulajdonosnak tényleg volt minden ismerős és új vendéghez jó szava, a néha-néha érkező kritikát is jól viselte Dezső bácsi. A kis asztalok skótkockás-szerű terítői, valamint a székek egy kis retro hangulatot is adnak, bár néhány terítő lyukas. A családiasságot minden új vendég is érezheti, hiszen hamar beleszokik, hogy a belépők hangosan köszönnek, jó étvágyat kívánnak, a távozók elköszönnek, további jó étvágyat kívánnak. Cserébe ők is megkapják a többi vendégtől a viszont üdvözlést és az Egészségükre! kívánságot. Sokan járnak ide a segédmunkástól a professzorig. Mellékhelyiség úgy néz ki, mintha csak kötelezettségből helyezték volna el: alagsorban van, kicsi és sötét, de a retrofíling itt is megvan. Igazán jó elnevezésként a szükséghelyiség illene rá.
A tisztaságra még sosem panaszkodhattam volna, a négy pont csak a lyukas terítők miatt van.
Általában menüebédet fogyasztunk, de már á la carte is próbáltuk. Amit nem tudok megszokni, épp az olcsó tömegétkeztetéshez kapcsolódik: igaz, hogy menüt szeretnék választani (3 féle lehetőség van), de szeretek üdítőt inni hozzá. A pincérek kérés nélkül hozzák a szódát. Eleinte szóltam, hogy gyümölcslevet kérek/kérünk de ez alapvető fennakadást okoz a gépezetben.
Az ételekről néhány szót. A levest tálban hozzák, mindenki annyit mer amennyit kíván. A főételek fantázianeve jó, utoljára brünni sertésbordát ettünk. Az általam ismert recepttel ellentétben nem mustáros volt, hanem zöldborsóval és valami liszt ízű besamell-utánzatú mártással töltve. Jó ötletnek tartom, és bátorság kell egy folyékony állagú valamivel töltött húst készíteni, csak a megvalósítás... Ugyanígy a besztercei szelet is egyedi megvalósítását tapasztalhattuk. Életemben először ettem itt darástésztát sósan elkészíte, savanyúsággal. Legalább ezt is kipróbálhattam, de maradok a lekváros ízesítésnél.
Aki változatosan akar étkezni, vagy a megszokott ételeit másképp elkészítve kipróbálni, vagy egyszerűen csak olcsón megoldani melegétel igényét mindenképpen ajánlom. Ismerek olyanokat akik tényleg mindennap (vasárnap is van menü) itt ebédelnek és még élnek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:

Szigligeti Vendéglö további értékelései

2015.02.07gyerekekkel
Amit feltétlenül megemlítenék a helyről, az a kiszolgálás minősége.Még soha nem találkoztam olyan vendéglátó egységgel, ahol a tulajdonos maga, személyesen köszönti a vendégeit.Na ez a hely ilyen, és nem egyszeri esetről beszélünk.Az idő bácsinak mindenkihez van egy-két jó szava.Az ételek amúgy...
2014.03.20a párjával
Átlagos
A Szigligeti vendéglőt a párom választotta az évfordulónk megünneplésére. Az étterem berendezése átlagos és a hangulat is az volt. Viszont a kiszolgálás kedves és közvetlen, és az ételek is hamar az asztalunkra kerültek. A leves adagja az árához képest kicsi volt, ez szintén igaz volt a főételre...
Népszerű szállások a környéken
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
35.280 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval