Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Business Menü - gyors étkezés, közepes minőség

Park Hotel Pelikán étterme SzombathelyPark Hotel Pelikán étterme Szombathely a térképen

Átlagos 2017. márciusban, üzleti partnerrel járt ittÉrtékelt: 2017. március 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Kb két év után tértem vissza (ld. Süllyedő színvonal)egy üzleti ebédre. Régen hallottam, hogy itt létezik egy háromfogásos lehetőség: háromféle levesből, ötféle főételből és háromféle desszertből lehet választani.
Örömmel láttam, hogy tiszta terítő várt minket, emlékeim szerint régebben ez nem volt jellemző. A műbőr székek valószínűleg megkoptak, mert egy huzat volt rájuk húzva. Érdekes, ámde költséghatékony megoldás, nyárra kifejezetten előnyös.
Hamar jött egy fiatal pincér (tanonc?), egy üveg szódával. És megkérdezte, hogy jó lesz-e, vagy kívánunk valamit inni? Ez egy újabb jópont, a mostani keserű tapasztalataim alapján. Igaz, az itallal csak a leves után ért hozzánk. Minestrone levest választottunk, amelyhez kissé csorba tányérokon hamar hozzájutottunk. Ízre finom volt, sajnos a paradicsomkonzerv íze és az olajfoltok a tetején élvezeti értékét csökkentették. Natúrszeletet választottam parasztraguval, amely héjában sült burgonyát és enyhén gombás lecsómártást takart, további húst nyomokban sem tartalmazott. Tucatétel íze volt, semmi kiemelkedő.
Az egyetlen különlegesség, hogy itt desszertet is lehet választani az ebéd menühöz. Madártej, gesztenyepüré és egy harmadik volt, melynek a nevét ott nem bírtam megjegyezni - bár ezt választottam. Most néztem meg, a facebook oldalról derült ki, hogy Mákos ambróziának hívják. Két réteg mákos valami közt volt valami csokoládés, leöntve meggymártással. A középen lévő csokoládés réteg száraz volt, ellentétben a mákos réteggel, ami nemcsak omlós, de finom is volt. És még egy képi hiányt had említsek meg. A számomra felszolgált tortaszelet alsó része nem volt teljes, a csokis részben pedig hajszálat (talán Zeuszét?) találtam.
Nézzük pozitívan. Bár jól nem laktam az átlagos színvonalú ételekkel, de mégis azt látom, hogy egy picit sikerült előbbre lépniük. Megtudhattam, hogy a ragu nem mindenhol húsos étel. A kulináris élményem alapján én már tudom, hogy az étterem valószínűleg soha nem kap Michelin csillagot.
Persze a fizetéskor az előző bejegyzésemben is belefoglalt, előre nem jelzett "áremelkedés", tapasztalható. Az 1200 Ft-os honlapon jelzett menüár helyett 1300 Ft-ot kellett személyenként fizetni (az utólag megtekintett fész oldalon már ez az ár szerepel, igaz a menüsor a múlt heti ismétlése). Ár-értékarányban még így is megfelelő, sőt ha az ambróziától örökifjú maradok, akkor minden fillért megért az ebéd.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:

Park Hotel Pelikán étterme további értékelései

2022.05.23a párjával
Szóval, mit is eszünk, ha itt lakunk? Félpanziós ellátmányunk lehetővé tette, hogy a reggelit és a vacsorát a hotelben fogyasszuk el. Valószínűleg elég kevesen voltak ilyen kondíciókkal itt, mert az első este lesétálva az étterembe, azt kérdezte az idősebb úr, hogy a százvalahányas vagy 308-as?...
2016.08.30gyerekekkel
A Pelikán Park Hotelben szálltunk meg, így a reggelit a Pelikán Villa Étteremben fogyasztottuk el, amely közös telken található a szálloda épületével, de külön épületrészben. Reggelit 10 óráig szolgálnak fel, de nem okozott gondot, hogy nem sikerült 10-ig elhagynunk az éttermet, és az ételeket...
2015.05.11a párjával
Gyenge
Nagyon sokszor jártunk már itt vasárnapi svédasztalos ebéden, nagycsaládostul. Nyaranta grillételek is készülnek. A színvonal erősen csökkenő tendenciát mutatott, úgyhogy úgy döntöttünk többet nem megyünk. Utolsó látogatásunk tapasztalatait írom le. Az ételek mennyisége és választéka...
Népszerű szállások a környéken
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hunguest Bük Bük, Bükfürd? - All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
155.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással