Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

2 csillagos pihenés 4 csillagos áron

Park Hotel Pelikán SzombathelyPark Hotel Pelikán Szombathely a térképen

Szörnyű 2016. novemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. november 21.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Óriási csalódás ez a szálloda. A tetőtérben kaptunk elhelyezést, az egyetlen tetőtéri ablak egy omladozó kéményre nézett és mocskos volt az odaszáradt madártolltól és madárürüléktől.

A wellness részleg recepcióján soha nem tartózkodott senki, így minden alkalommal fel kellett sétálni a nagy recepcióhoz törülközőt kérni. A finn szaunában nem volt dézsa és merőkanál, így fapados megoldásként műanyag pohárban vittünk be vizet és azzal locsolgattuk a lávaköveket. Szintén a finn szaunában az ülőke a felső részen teljesen be volt süppedve. Eltörve nem volt ugyan, de nem mertünk ráülni, nehogy pont alattunk szakadjon be. Vasárnap reggel közölték velünk, hogy nem tudnak adni törülközőt, mert elfogyott és nem is lesz csak szerdán (!). A személyzet próbálta megoldani a helyzetet, ennek eredményeként kaptunk két rongyos, szakadt törülközőt.

A legnagyobb csalódás azonban az éttermi szolgáltatás volt. Kritikán aluli!
Minden reggel 9-kor érkeztünk reggelizni, ahogyan egyébként még sokan mások is. 6 melegen tartó tálalóból 4 (!) üres volt. Minden reggel! Az ételeket nem pótolták. Első nap a reggelinél még a mustár és a friss zöldségek is elfogytak, még ezeket sem pótolták, pékáruból két szelet kenyér és egy darab (!) kornspitz volt. Első nap a narancslé fogyott el, második nap az almalé, egyiket sem pótolták. Ami jutott, az tojásrántotta és sült kolbász volt. Anekdotákból tudjuk, hogy volt sült szalonna, virsli, sült zöldségek és bundás kenyér. Ezek olyanok voltak nekünk, mint Columbo felesége, beszélnek ugyan róla, de soha nem látja senki. A tojásrántottából a tojáshéjakat szedegette ki, akinek szerencséje volt és időben észrevette. Én, aki nem tartoztam közéjük, ráharaptam egy nagyobb darabra. A kávégéphez odakészített apró bögrék nem a gép adagolójához vannak méretezve, a kávé mindig túlfolyt. A nagyobb bögrék reggel 9 órára már általában elfogytak és nem hoztak tisztákat. A két tejes kancsó kiöntőjére oda volt száradva a tej. Vastagon sárga volt, tehát nem egy napja száradt oda. Azok után a vendégek után, akik már megreggeliztek, nem terítik újra az asztalokat, így első reggel kuncsorogni kellett evőeszközért és poharakért. A poharak mocskosak voltak az előző vendég ajaklenyomataitól.

A vacsora választéka nagyon szegényes és egyhangú volt, a lehető legegyszerűbb ételeket tálalták. Előétel egyáltalán nem volt. Minden este kétféle leves volt és háromféle főétel, mindig szinte ugyanaz: valamilyen rántott hús sült krumplival, csirke rizzsel, a harmadik az előző kettő kombinációja. Kétféle savanyú volt, uborka és paprika. Nem volt kiírva a tálalókhoz, hogy milyen ételek vannak, úgy találgattunk, mivel a pincér még kérdésre sem tudta megmondani, hogy mi a vacsora. Az első este a sült krumpli kőkemény, a második este a töltött rántott hús rágós volt. A desszert mindhárom este ugyanaz, somlói galuska és lekváros vagy csokis piskóta. Ez a választék maximum egy 2 csillagos szállodában állná meg a helyét, de egy 4 csillagos szállodában ez szégyen gyalázat! Van összehasonlítási alapunk, az országban már számos 3, 4, illetve 5 csillagos szállodában jártunk, de ilyen minősíthetetlen éttermi szolgáltatással még sehol sem találkoztunk. Iskolai menza színvonal, nagyon elszomorító!

Egyedül a személyzet hozzáállása és segítőkészsége ami pozitívum volt ebben a szállodában, próbálták ebből a számukra is méltatlan helyzetből a legtöbbet kihozni.

A hétvégét tekintve nagyon csalódottak voltunk, nem ezt vártuk egy 4 csillagos szállodától. Ha 2 csillagosnak lenne besorolva a szálloda, nem elégedetlenkednénk, mert amit kaptunk, az 2 csillagos színvonalnak felelt meg.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:Gyenge
Ár / érték arány:Szörnyű
Kényelem:
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Szörnyű
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (4)
Park Hotel Pelikán Szombathely - WellnessPark Hotel Pelikán Szombathely - Külső képPark Hotel Pelikán Szombathely - Külső képPark Hotel Pelikán Szombathely - Külső kép

Park Hotel Pelikán további értékelései

2022.08.15a párjával
Kiváló
3 napot töltöttem ott Imádtam a régi mégis modern stílust.kedves személyzet,finom ételek szuper wellness.köszönöm.visszamennénk
2022.08.11a párjával
Kiváló
Nagyon barátságos, segítőkész a személyzet. Korrekt ügyintézés. Az ételek ízletesek, az étlapról rendelés esetén nagy adagokat szolgáltak fel. Örültünk volna, ha a wellness részleg kert kapcsolattal rendelkezne. A környék csendes, a belváros, a Fő tér kellemes sétával könnyedén elérhető...
2022.05.23a párjával
Ejtsünk szót az ittjartam.hu nyereményjátékáról is, március végén én voltam az egyik kedvezményezett, megnyertem az ittjartam.hu játékán a szombathelyi Park Hotel Pelikánba a két éjszakát, 2 személyre, félpanzióval. Ez elég komoly dolog, köszöntem is szépen, először arra gondoltam, hogy Emily...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
P4W Hotel Residence Szombathely - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.19-ig
P4W Hotel Residence Szombathely
27.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval