Szent István király és Szent Imre herceg emlékmű Tápiógyörgye
1 értékelés
3. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Szent István király és Szent Imre herceg emlékmű Tápiógyörgye bemutatkozása
Az bronzból készült emlékmű a templom jobb oldalán, a parkban található, mely az államiság millenniumi évfordulójára készült. Szent István királyt ábrázolja, amint intelmeit adja át fiának Imrének, megannyi beszédes motívum közepette. Az oltár hátoldalán térkép-részlet látható, tetején szárnyaló szent madarunk.
2000-ben emelték ezt az emlékművet, kifejezve tiszteletüket az államiságunk iránt. A művész kettős oltárt készített mindkét oldalán üzenettel. Elől, István király az intelmeit adja át fiának, hátoldalán országunk első ismert térképe kőbe vésve. Az oltár csúcsán az Árpádok szent madarát láthatjuk. Érdekes és szép alkotás.