Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagyüzemi étterem, főszezonban

Hunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem TapolcaHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca a térképen

Átlagos 2014. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2014. augusztus 11.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Hotel Pelion szállóvendégeiként, naponta kétszer: reggel és este volt alkalmunk végigtesztelni az éttermet 1 héten át. A reggeli benne foglaltatik a szoba árában, a vacsora opcionális, de ha valaki a helyszínen gondolja meg magát, akkor is van lehetőség 3300 Ft-ért napi vacsora menüt választani.
Óriási a szálloda és ehhez igazodva az étterem is hatalmas, 3 részből áll, középen fonott székek, ami kisgyerekekkel nem szerencsés, mivel nem érik fel az asztalt, de a másik 2 szélső szárnyban normál székek vannak. Ami szerintem a probléma a hellyel, az az ételek nem túl szerencsés elhelyezése. A grillpult és a melegpultban lévő ételek középen a terem szélén egy keskeny asztalnál vannak, így itt rendszeres a tumultus, sorbanállás. Középen a szelősebb részen viszont a levesek, gyümölcsök és a desszertek vannak, ezeknél általában csak lézengenek az emberek.
A grillpultban látványkonyhában mindig 1 féle ételt készítenek frissen, ezek voltak a legfinomabbak (hal, csirke). A köretek a szokásosak, sült krumpli, rizs, galuska, kicsit íztelenül készítve. Pozitívum, hogy minden nap volt 2 féle gyerekétel (pl. rántott dinó, tejberizs, bolognai spagetti, zöldborsó főzelék, stb.) A savanyúságok választéka elég széles, de a salátáké gyenge, csak 1 féle, ami már be volt keverve. Gyümölcs minden nap többféle volt, de mindig ugyanazok (dinnye, sárgadinnye, alma, szilva), egy alkalommal a kislányom szeretett volna banánt, és kerítettek neki a konyhán, ez nagyon kedves gesztus volt.
Este szerintem kevés a pincér, nagyon sokat futnak, viszont emiatt nem mindig van idejük felvenni vagy kihozni a rendelést. Az italok (amelyek ára nincs benne a félpanzióban) nagyon drágák, pl. 1,5 l sima ásványvíz 900 Ft volt szervizdíjjal (boltban kb. 150 Ft) és még ez volt a legolcsóbb innivaló. 0,33 l-es Heineken dobozos sör 650 Ft.
3 féle leves volt, amelyikből az egyik mindig gyümölcsleves volt, plusz egy krémleves, a 3. pedig valamilyen tartalmas húsos leves, ezek közül a vadraguleves finom volt, a többi átlagos, jellegtelen. Bár nem tartom magam finnyásnak, és sokféle ételt szeretek, nekem általában csak 1-2 féle igazán szimpatikus étel volt 1-1 estén.
Ételkülönlegességekre nem törekszenek, inkább a jól bevált, de szerintem már valamennyire unalmas fogásokat kínáltak. A fogások 2-3 naponta ismétlődnek. Egy alkalommal volt egész kacsasült, erre nagyon vevő volt a vendégsereg, a combok pár perc alatt kifogytak a pultból.
4-5 féle krémes süti volt, ezek a gyerekeknek ízlettek, szerintem túl édesek és "mű" ízűek voltak, de mindig volt 1 féle paleo süti is recepttel együtt kitéve, a bio-beállítottságúak kedvéért.
Javaslat: esetleg lehetne fagyi is a kínálatban nyáron.
Összességében sosem maradtunk éhesek, de nem is nyújtott maradandót a konyha.
A személyzet udvarias, igyekvő, kedves, de nagyon le vannak terhelve.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (17)
Hunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - BelsőHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/italHunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem Tapolca - Étel/ital

Hunguest Hotel Pelion - Orchidea Étterem további értékelései

2023.05.29családjával
Kiváló
Habár vadat nem, de halat naponta tálaltunk a (most már csak) háromcsillagos szálló éttermében. Az étterem szerencsére megőrizte a szálloda korábbi 4 csillagát a rendkívül széles választékot illetően. A szokásos müzlis felvágottas virslis sajtos vajas dzsemes kínálat mellett lehetőség volt...
2023.03.13családjával
Kiváló
Nagyon tetszik, jelenleg is itt vagyunk. Mindennel meg vagyunk elégedve. Nagyon finomak az ételek nagy a választék, kedves udvarias személyzet.Kimondottan gyerekbarát. KIsgyerekeseknek különösen ajánlom. Valószinűleg máskor is eljövünk majd.
2018.09.09a párjával
Egy kellemes szeptemberi hosszú hétvégén voltunk a szállodában, a reggeli és a vacsora a csomag része volt. A reggeli választék bőséges, minden igényt kielégítő. Este általában 8 után mentünk vacsorázni (9-ig lehet), a választék még ekkor is teljes volt. Háromféle leves volt mindig: egy húsos,...
Népszerű szállások a környéken
Malom-tó Vendégház Tapolca - Tapolcai Tavas-barlang élmény pároknak
Tapolcai Tavas-barlang élmény pároknak
2025.10.22-ig
Malom-tó Vendégház Tapolca
36.320 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval