2015. augusztusban, barátokkal járt itt
Értékelt: 2015. augusztus 16.
A Pura Vidanak a nyitás után igen hamar híre ment, ami érthető, hiszen a Balaton vonzáskörzetében nem sok ilyen igényes hely működik.
Egy egész napon kulináris kalandozást zártunk itt, így aztán nem telt sokra kapacitásunkból, de ez találkozott a személyzet preferencia-rendszerével, ugyanis nem sokkal, mindössze 35-40 perccel záróra előtt érkeztünk. Kértünk pilpil gambast, ezt a remek spanyol rákelőételt, valamint panna cottát mangós maracujás mártással.
A rák kitűnő volt, kicsattanó frissességű, kifogástalan állagú, mi szerettük a mártását is, lehet, hogy más megszólta volna őket a nyerses fokhagyma miatt. Mi a fokhagymát mindenképpen szeretjük, nyersen pirítva, konfitálva, párolva, marinálva, úgyhogy nem morogtunk, sőt, kimártottuk az egész olajas-vajas mártást, ami persze chili is került, amennyi kell.
Az asztalon só- és borsdarálót, nem lenne rossz, ha ez általánossá válna, micsoda különbség van a frissen darált bors és az ipari borspor között, amit sószóróból juttathatunk ételünkbe a legtöbb helyen.
A kenyeret alighanem maguk sütik, egyszerűen csodálatos, ízre-állagra, kinézetre egyaránt.
A panna cottáról is csak dicshimnuszokat lehet zengeni, a mártásról különösen. A műfaj csúcsa.
A kiszolgálás kedves, a beltér eklektikus, de megnyerő, az árak megfizethetőek, a borválaszték impozáns.
Kitűnő hely a Pura Vida, csak így tovább!