Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lehetne akár jó is....

Varjú Fogadó TapolcaVarjú Fogadó Tapolca a térképen

Gyenge 2016. szeptemberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. szeptember 10.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Tapolca, Varjú Fogadó! Nem hotel, nem motel, nem szálló, nem panzió, nem vendégház. Fogadó. FO-GA-DÓ. Persze ettől még lehetne akár jó is. De nem az. Nagyon nem! Nagyon-nagyon nem az! Kitűnő elhelyezkedés Tapolca belvárosában. Minden közel, minden fontosabb városi látnivaló pár perces sétával elérhető. És ezekkel a lehetőségekkel így gazdálkodni..... Szívfájdító. Szörnyű. Ez már a bűn kategóriája. Nem a személyzeté, hanem a tulajdonosé, vagy az üzemeltető bűne. Ekkora igénytelenséget egy helyen még nem láttam. Nem jó jel, nem erősíti a bizalmat, hogy előre kell fizetni még az idegenforgalmi adót is. Talán az miatt van ez így, mert az első éjszaka után szívem szerint mi is eljöttünk volna. A tetőtérbe vezető feljáró olyan keskeny, hogy csomagokkal felmenni oda, már eleve egy nagy kihívás. Meredek lépcsők, karfa, kapaszkodó nincs. Alig hiszem, hogy bármely építészeti-tűzrendészeti előírásnak megfelel. Onnan lehozni valakit, -például hordágyon,- aligha lehet. A szoba nagy, tágas. Minimális világítás. Lomizás után, az utcán hagyott bútorokkal berendezve. Minden darab máshonnan. Asztal nincs, viszont éjjeli lámpa, ágylámpa, éjjeli szekrény, vagy (asztalka) sincs. Két db szék a négy ágyhoz. Igaz, van óriásképernyős LG tv. Távszabályzóját órák hosszat kereste a személyzet... Nehéz is lehet a távszabályzó hátuljára a szobaszámot felírni. A padlószőnyeg eleve valami sötét fekete-szürke színű, hogy ne látszódjon meg a kosz rajta. Látszani tényleg nem látszik. De érződik. Az ágyak alját soha nem porszívózták (látszik). Büdös, dohos szag. Ablakokon nincs szúnyogháló, így a repülő rovarok miatt a szellőztetés eleve kockázatos. Nem is lehet csodálkozni a dohos szag miatt, hiszen a fürdőszobát és WC-t csak a szoba felé lehet "szellőztetni". A fürdőszobának nincs sem természetes, sem mesterséges szellőztetése. Pedig nem egy bazaltsziklát kellene áttörni, hanem csak egy pár centis gipszkarton falat a padlás felé. A fürdőszoba világítása is csak sejtetni engedi a szutykot. Sehol egy törülközőtartó, sehol egy akasztó. WC papír tartó se. Fürdőszobai polc sincs. A WC ülőkéje leugrik a WC kagylóról. Zuhanykabin, zuhanyfüggöny ismeretlen fogalmak itt. Zuhanyozás után kellemes beltenger a WC melletti sarokban, mindenütt áll a víz. Ajtóküszöb ázik, mozog, rohad. Fürdőszoba takarítása történt itt valaha???
Ajtók festetlenek, mázolatlanok. A folyosón is kosz és szutyok. Inkább szutyok. Évszázados. Műemlék? A folyosó linóleum borítása talán soha nem volt felmosva. Falak mentén, sarkokban mindenütt piszok, kapcsolókat megérinteni nem szabad, mert hozzáragad az ember. Az étteremben, -megerősítem valamelyik korábbi hozzászólót-, három napig az asztal alatt ugyanaz a lehullott ételmaradék. A "teríték" hiányos. Kancsó hideg víz ismeretlen áru a vacsoránál az asztalon. A vizet külön kell kérni. Hozták. Pohárban. Tenyéren. Melegen. Az étel ehető, nehezen is lehetne a frissensült csirkemellet elrontani. A rizs frissen párolva, nincs szétfőzve. A hasáb és főtt krumpli ugyancsak jó. De nincs mellé semmi. Kedves Varjú Fogadó-sné! Ma már azért megkívántatik, hogy a vacsora sültjéhez valami szósz, mártás, vagy némi savanyúság adassék. Utána gyümölcs, vagy sütemény esetleg. A reggeli a szokásos, vegyes, változatos. Kivéve a péksüteményt. Az bizony másod és harmadnapos lehet. Pedig több bolt is 1200 méteren belül, saját friss pékáruval... Bicajjal, de még gyalog is csak annyi. Az étterem alatt lévő WC olyan minősíthetetlen, hogy inkább a természetet választanám. Estére a helyzet itt némileg javult. A személyzet, de még az üzemeltető sem ismeri a mondást, amely szerint: “You’ve Got Time to Lean, You’ve Got Time To Clean”
Munkaszünetben a személyzet egy fiatalokból álló társasággal elkvaterkázott, eldohányozgatott az étterem bejáratánál, a belső udvaron. Egyébként pedig segítőkészek, készségesek voltak. Csak messze nem profik!!! A kétválasztékos vacsoránál három rendelésből téveszteni már nem is bosszantó, inkább mulatságos. Viszont nem mulatságos, hanem sokkal inkább szomorú és gusztustalan, ahogy egy másik asztalnál állva (nekem háttal) rendelésfelvétel közben a bal kezével, INGE ALATT a meztelen hátát vakargatta. És akkor még a konyhát még nem is láttam....
A WIFI; mint a mesében. Hol volt, hol nem volt. Többnyire volt azért. Parkolás autóval; két telekkel odébb, saját telkükön, aszfaltos parkoló. De azért a lányomat, feleségemet nem szívesen engedtem volna oda még napközben sem; embermagas őserdő, -gyomnövényekből, ápolatlan, elhanyagolt környezet, romos épület, az udvarban leghátul szeméthegyek.
Végezetül pedig; nem hinném, hogy én lennék különösen igényes. A velünk együtt érkezett házaspár hasonló megállapításokra jutott, ők vették a fáradtságot: elmentek és vásároltak némi tisztítószert és fürdőszobájukat legalább kitakarították.
Szerintem lehetne így is; bejelentkezéskor a vendégek kezébe nyomnák a recepción a tisztító eszközöket; rongyot, fertőtlenítőt, porszívót, azután pedig nem lehet már ok a panaszra....

A beírásomat azért ajánlanám a Tapolca Városa Önkormányzat Kereskedelmi Osztályának, valamint a helyi ANTSz-nek a figyelmébe.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Gyenge
Tisztaság:Szörnyű
Ár / érték arány:Átlagos
Kényelem:Szörnyű
Szolgáltatások:Gyenge
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:Kiváló

Varjú Fogadó további értékelései

2021.08.22a párjával
Szörnyű
Nagy csalódás ért a fogadóban.Letört w.c.,szétvert ajtó,piszkos ágynemű,a vacsora felvízezett tasakos leves és még sorlhatnám.Senkinek nem ajánlom!!!
2020.04.21a párjával
Átlagos
2020 márciusában töltöttünk 2 éjszakát párommal.Előtte sok rossz véleményt olvastam erről a helyről,mégsem riadtam el.Érkezésünk után kellemesen csalódtam talán éppen ezért.I gaz,hogy folyt a felújítás ám minket ez egyáltalán nem zavart hiszen csak aludni mentünk "haza".Csodás kirándulást tettünk...
2020.03.25gyerekekkel
Gyenge
A szoba, fürdőszoba koszos volt. Mintha fél órája végeztek volna a felújítással, festéssel a munkások. Festékpöttyök a járólapon, zuhanyfüggöny nincs, vizet feltörölni max. WC papírral vagy a törölközőkkel volt lehetőség. A törölközők tiszták, illatosak voltak. Falak, ajtók papírvékonyak,...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Malom-tó Vendégház Tapolca - Tapolcai Tavas-barlang élmény pároknak
Tapolcai Tavas-barlang élmény pároknak
2024.08.31-ig
Malom-tó Vendégház Tapolca
40.860 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények
Wellness élmények
2024.11.02-ig
Ensana Thermal Sárvár
42.000 Ft / 2 fő / éj-től bőv. félpanzióval