Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy lepusztuló félben lévő fogadó, ahol nem tudja a balkéz mit csinál a jobb

Varjú Fogadó TapolcaVarjú Fogadó Tapolca a térképen

Szörnyű 2017. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. július 24.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Július 20-23 között 4 nap 3 éjszakát töltöttünk hatan a fogadóban, vagy inkább csak aludtunk, mert Kapolcsi fesztiválon töltöttük a napokat. Még április elején foglaltam le 3 szobát. Külön kitétel volt, hogy felár ellenében mindhárom szoba klímás legyen, a tetőtérre és a várható júliusi kánikulára való tekintettel. Ezt email-ben vissza is igazolták. (Az email még megvan.) Érkezéskor ért minket az első pofon, a visszaigazolás ellenére a 3-ból csak 1 szoba volt klímás. Hiába hivatkoztam a visszaigazolásra, változtatni már nem tudtak vagy nem akartak. Állítólag az a kolléganő aki a szobát osztotta, nem tudta, hogy melyek a klímás szobák. Hihető??? No komment. Ami még meglepett és még nem tapasztaltam ilyet, hogy előre kellett fizetni!

Maga a fogadó az éttermi részt leszámítva nagyon lepusztulóban van. Tisztában voltunk vele, hogy ezért az árért csodát nem szabad várni, de még így is megdöbbentünk a látványtól és a tapasztaltaktól. Minden kopott, eszkábált. Látszik, hogy próbálták kipofozni, de vélhetően egy Mekk mestert sikerült olcsó pénzért megbízni a munkával. Tákolt lámpák, nem illeszkedő padlószőnyegek, kopott rosszul záródó ajtók, nem működő árnyékoló, szétesett törölközőtartó, használhatatlan WC papír tartó, szétrepedt zuhanytálca amit sikertelenül megragasztottak így alul kifolyik a víz a padlóra (7-es szoba), hiányzó csatlakozófedél, de sorolhatnám még ha időm engedné. (Fotók is készültek.) A legdurvább hiba az volt, (ha jól emlékszem a szobaszámra) hogy a 11-es szoba fürdője úgy van kialakítva, hogy nincs zuhanytálca. Padlóösszefolyóba folyna a víz zuhanyzáskor. Ám ez nem így történik, mert a WC felé, és ami a legdurvább az ajtó alatt a szobába folyik ki a víz! Az ajtó emiatt pl. szorul mert feldagadt. Aki ezt a szobát kapja, az jó messzire pakoljon a fürdőtől, mert eláznak a cuccai a szobában!
A folyosón felszerelt router (de hogyan felszerelt!) WiFi-jére fel lehetett kapcsolódni, ám Internet nem volt. Végeztünk rajta némi karbantartást. A festő vastagon lefestette az UTP csatlakozót is. Miután az összes érintkezőről lekapartuk a festéket és bedugtuk a csatlakozót a routerbe már működött is. Ezt biztos, hogy a vendégeknek kellett megtenni? Mindenesetre mi ezt nem számláztuk ki.

A takarítás csak látszólagos, mert beköltözéskor begurult az ágy alá az ásványvizünk, de némi keksz kíséretében került elő. Nem, hogy takarítás nem volt a 4 nap alatt, de egyszer sem ürítették ki a szemeteseket! Az már csak apróság, hogy az ágyneműknél nem pazaroltak időt a huzatok begombolására.

Étkezés: A reggeli nagyjából rendben volt, mert a látottak alapján rosszabbra számítottunk. A vacsora viszont szegényes, de az ehető kategóriába sorolnánk. Savanyúság pl. nem jár hozzá, külön kellett rendelnünk. A választék mindössze káposztasalátából állt, amit természetesen kiszámláztak. Itt azonban fogalombéli zavar van a konyhánál. A káposztasaláta nem egyenlő a gyalult lesózott káposztával! Se ecet se cukor se lé. Ezért az egy maréknyi ehetetlen sós vacakért mint utóbb kiderült, adagonként 600Ft-ot számoltak fel! Vesztünkre mi hármat is rendeltünk ebből.

Az etikett: Kihozták az ételt és először a gyerekek elé tették le, majd következtek a férfiemberek, majd végül a nők. (Gondolom ránézésre így tűnt az éhség sorrend.) A legviccesebb az volt (mert már humorként próbáltuk feldogozni a tapasztaltakat, hogy ne roncsuk el a nyaralásunkat), hogy kihozták az ételeket nekünk is és a szomszéd asztalokhoz is, ám evőeszközöket nem kaptunk. Közel 5 perc várakozás és többszöri figyelmeztetés után jutottunk hozzá. Azt meg sem kérdezték, hogy innánk e valamit.
A legdurvább dolog utolsó este történt. Még érkezésünk napján elmondták, hogy esténként 7 és 8 között van vacsora. Mi utolsó este 7:36-kor értünk az étterembe. Ekkor közölte velünk a pincér-mindenes srác, hogy a főnök utasítására a konyha aznap fél nyolckor bezárt. Ezt pont a vendégekkel felejtették el előre közölni. Nálam ekkor fogyott el a cérna és nagyon kikeltem magamból. (Szerintem nálam jobban csak az előző napon akkor érkezett három fős hölgykoszorú egyik tagja akadt ki fizetéskor, aki ordítozva hülyézte le 10 perc vita után a számolásba belekeveredett pultos-mindenest.) A becsületére legyen szólva, végül a mindenes srác szabadkozva azt mondta, hogy megoldja a vacsorát. Állítólag ők is csak délután kapták az ukázt a korábbi zárásról. Végül így lett vacsoránk.

Ezt a helyet csak azoknak ajánlom, akik nem tudnak több pénzt kifizetni szállásra, és vállalják a megpróbáltatásokat. Mi ide biztosan nem megyünk többet! Kár érte, mert ha rendbe hoznák a fogadót és odafigyelnének, még jó is lehetne.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Gyenge
Tisztaság:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Szörnyű
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:

Varjú Fogadó további értékelései

2021.08.22a párjával
Szörnyű
Nagy csalódás ért a fogadóban.Letört w.c.,szétvert ajtó,piszkos ágynemű,a vacsora felvízezett tasakos leves és még sorlhatnám.Senkinek nem ajánlom!!!
2020.04.21a párjával
Átlagos
2020 márciusában töltöttünk 2 éjszakát párommal.Előtte sok rossz véleményt olvastam erről a helyről,mégsem riadtam el.Érkezésünk után kellemesen csalódtam talán éppen ezért.I gaz,hogy folyt a felújítás ám minket ez egyáltalán nem zavart hiszen csak aludni mentünk "haza".Csodás kirándulást tettünk...
2020.03.25gyerekekkel
Gyenge
A szoba, fürdőszoba koszos volt. Mintha fél órája végeztek volna a felújítással, festéssel a munkások. Festékpöttyök a járólapon, zuhanyfüggöny nincs, vizet feltörölni max. WC papírral vagy a törölközőkkel volt lehetőség. A törölközők tiszták, illatosak voltak. Falak, ajtók papírvékonyak,...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Malom-tó Vendégház Tapolca - Tapolcai Tavas-barlang élmény pároknak
Tapolcai Tavas-barlang élmény pároknak
2025.10.22-ig
Malom-tó Vendégház Tapolca
36.320 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
35.280 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval