Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Helyi ízek új köntösben

Bobajka Étterem TarcalBobajka Étterem Tarcal a térképen

Kiváló 2023. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. december 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az 2022 nyarán újranyitott étterem dizájnja túlzás nélkül lélegzetelállító. A fények, a bútorzat, a dekoráció, a háttérzene összhatása lenyűgöző. Nem véletlen, hogy a Klasszis TopDesign versenyén megkapták Az év étterme zárt vendégtér kategóriában titulust már a nyitás évében.
Séfnek Varjú Imrét nyerték meg, aki korábban Szeged két csúcséttermében, a Tiszavirágban és az Alabárdosban dolgozott, továbbá a Zsidai csoporthoz tartozó Pest-Budában és Café Pierrot-ban is, Lutz Lajos illetve Litauszki Zsolt mellett.
Ottjártunk idején, 2023 októberében kínáltak többek között kacsamáj brullée-t sült almával, kaláccsal, hortobágyi palacsintát, Újházi tyúklevest csirkehaséval, majorannás burgonyafőzeléket házi sült kolbásszal, ludaskását libacombbal, májjal töltött libanyakkal, zúzával, tepertővel, marhaoldalast polentakrémmel, marinált szilvával, fehércsokoládés brownie-t céklasorbet-val, málnagéllel. Minden étel mellett borajánlat is szerepel.
A borlap impozáns, több, mint száz, kizárólag tokaji tételt integrál. Erénye, hogy nemcsak a sztárok (pl. Szepsy, Árvay, Áts, Demeter Zoltán, Oremus), hanem a minőségelvű kispincészetek (Lenkey, Árpádhegy, Pelle) nedűi is megtalálhatók rajta. Érdemes egy pillantást vetni a honlapon megtalálható borlapra, mely a borokat településre bontva sorolja fel, a pincészetek elhelyezkedését rögzítő vázlatos térképet is mellékelve.
Az italválasztékért, illetve az ételek és borok harmonizálásáért Koór Kitti, az Andrássy Kúria menedzsere és Langó Tamás, a BDPST Group Michelin Sommelier Award nyertes corporate sommelier-je felel.
A sütőtökkrémleves korrekt volt, ízletes, a malackocsonya talán túlontúl is könnyed. Tálalása gyönyörű: pazar elrendezésben vékonyra szelet disznőfősajt, füstölt karaj, abált szalonna és némi füstölt fürjtojás kapott helyet a tetején. Izgalmas, látványos fogás.
A Makréla, tintahal, fekete kagyló, aszalt paradicsom elnevezésű kompozíció elkészítési módjáról nem sokat tudtunk meg az étlapról, de nem érdeklődtünk, inkább hagytuk magunkat meglepni. Jó ízű, paradicsomalapú mártásban érkeztek a halak. A tintahal állaga lehetett volna megnyerőbb, kicsit túlment, elindul a gumisodás felé, szerencsére nem vált élvezhetetlenné.
Az étlapon signiture-fogásként szereplő velős máró mindenkit levett lábáról. A máró ugyebár a kenyér szlenges megnevezése. Helyben sült, pirított kovászos kenyér-alapú, rusztikus, velős, marinált hagymás szendvicset kaptunk, ami ízre-állagra egyaránt kiválónak bizonyult.
A katarzist a mákos bobajka jelentette. A jó ízű, szaftos mákos kalácsot meggymártás, kifogástalan, könnyű vanília sodó és kitűnő sorbet kísérte. Tippelgettük az alapanyagot, végül a pincérrel hagyatkoztunk, aki azzal az információval lepett meg, hogy cseresznyéből készült e remek elem. Túlérett fekete cseresznye lehetett, mert mi erdei gyümölcsökre gyanakodtunk.
Minden egybevetve kétségkívüli tény, hogy a Bobajka nemcsak a Tokaji borvidéknek, hanem az egész Kárpát medencének egyik kiemelkedő étterme. Nem véletlen, hogy idén megkapták a Michelin étteremkalauz ajánlását is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (31)
Bobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - EgyébBobajka Étterem Tarcal - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2026.01.31-ig
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal
Kérd ajánlatunkat!
Alfa Hotel Miskolctapolca - Tavaszi wellness élmény
Tavaszi wellness élmény
2024.06.28-ig
Alfa Hotel Miskolctapolca
66.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hotel Calimbra Miskolctapolca - Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
Calimbra legkedvezőbb ár félpanzióval
2025.01.08-ig
Hotel Calimbra Miskolctapolca
88.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval