Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Megtévesztő ötcsillagos megjelenés

Andrássy Rezidencia Wine & Spa TarcalAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal a térképen

Gyenge 2017. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2017. január 26.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Tisztelt Tulajdonos, tisztelt Üzemeltető,
Kedves wellnessrajongó társak!
Párommal nagy elvárások közepette 2017. január 24.-én ellátogattunk nevezett intézménybe. Ismerőseink nagyon ajánlották úgy a szállodát, mint a wellness létesítményt.
Magam építőmérnökként igényes beruházások létesítését végeztem aktív koromban Magyarországon és német nyelvterületen közel 25 évig, előtte kivitelezési gyakorlatom volt.
Úgy döntöttünk, hogy először a wellness létesítményen keresztül térképezzük fel a szállodát, majd, ha kedvező számunkra, akkor hosszabban maradunk itt. Sajnos erre nem került sor a következők miatt:
1. Megérkezés:
A szóbeli hírek, vélemények alapján indultunk útnak Nyíregyházáról Tokajon keresztül Tarcalra. Az út jó minőségű, jól járható volt a ködös idő ellenére. Tarcalon a szálló kizárólag gps segítségével található meg könnyen, mivel közvetlen a behajtó előtt elhelyezett útbaigazító-tábla nehezen látható meg, előjelzés meg sehol sincs.
A szálló komplexum külső parkolójában (létesítményen kívül) éppen-hogy a jeges hó eltakarításra került, a parkolás így elég kultúrálatlan és balesetveszélyes. A kapun belül egy gyalogos ösvény volt eltakarítva, amúgy a teljes belső udvar, lépcsők stb. takarítatlanok jeges-havasak. A legutolsó havazás mintegy 6-7 nappal korábban volt.
Bebóklásztunk a kertikapun, majd az ösvényen felderítettük, merre van a bejárat a recepcióhoz.
A recepción a recepciós hölgy egymagában fogadott a kötelező udvariassággal, abszoulut kielégítő tájékoztatással.
Csomag-poggyász behozatalához semminemű segítség sem élőerőben, sem eszközben nem volt tapasztalható.
2. Szolgáltatások igénybevétele:
2.1. Wellness-belépőt egyszerűen a recepción meg lehetett váltani, az egész művelet nem tartott egy percnél tovább. A belépő ára szemtelenül alacsony, hétközben 3500 Ft, nyugdíjasoknak 2900 Ft.
2.2. Utazótáskánkért visszamentünk a külső parkolóba, úgy hoztuk magunk be a szállodába.
2.3. A pihenést egy rövid kávézással kezdtük a szálloda üvegpavillon-kávéház, vagy nem tudom minek nevezzem létesítményében.
A felszolgált melange és espresso jó minőségű, igényes kiszolgálású volt.
A "kávézó" bútorozásában az eleganciára egy régi ütött-kopott zongora utalt. Székek asztalok strandszínvonalon. Az ülőalkalmatosságokhoz az asztalok nagyon magasak, vagy fordítva, az asztalokhoz a székek alacsonyak. Mindegy.
A könnyűszerkezetes létesítmény egy üvegtető eleme törött, látszott, hogy nem frissen törött el. A kő padlóburkolat tisztasága kifogásolható. Lábnyomok, foltok a padlóburkolaton.
Nagyon jó ötlet, hogy az udvarra tekintő homlokzatok teljesen megnyithatóak, így a fedett rész az udvarral szerves egységben hasznosítható jó időben. Rossz, hogy a nyitható homlokzat egyik nagy eleme nem záródik, a szemöldökelem mentén mintegy 3-5 cm rés tapasztalható.
A szállodaépülethez és wellnesstérhez fa szerkezetű impozánsnak tűnő nyílászárókkal (ajtók)csatlakozik a kávézó tere. Ezek a nyílászárók igen rossz minőségűek, az üvegszerkezetek nehézségéhez a szárnyszerkeztek és vasalatok gyengék, ezért a szárnyakon kopások vannak, becsukott állapotban sem zárnak össze. A kávézó pultja méretében impozáns, kivitelében popszegecses rögzítéssel ellátott deformált díszlemezek, felázott lábazati falelemek igen lehangolóak. Üzemi étkezdének sem felel meg minőségében. Ugyan ez mondható el a világítási rendszert eltakarni hivatott fémszerkezetre eszkábált faburkolatokról is. Helyenként megkopottak,felületkezelésük hiányos, ronda.
2.4. Öltöző
A szálloda földszinti folyosóján keresztül lehet elérni a wellness bejáratot, melynek kettős tolóajtaja kapcsolóval vezérelten nyitható. Közvetlenül a recepcióhoz jutunk így, ahol az öltözőszekrények kulcsait átvehetjük, majd később igény szerint kérhetünk törölközőt, fürdőlepedőt, vagy mit. (Mi nem kértünk, mert hoztunk magunkkal fürdőköpenyt, fürdőlepedőt stb.)
Az öltözők (külön férfi és női) a pincében nyertek elhelyezést, felszereltségük puritán, személyzeti öltöző minőségű, egyáltalán nem egy akár kétcsillagos szállodai felszereltség és minőség.
2.5. Wellness
Az öltözőből visszatérve a wellness részbe legelőször is a friss levegő hiánya tapasztalható, mely kellemetlen közérzetet okoz kezdettől fogva, mely idővel fokozódik.
A wellnesstér építészetileg impozáns, ezalatt a tér nagyságát és arányait értem, belsőépítészetileg számtalan helytelen anyagválasztási és kivitelezési hibát tartalmaz.
A létesítményt szakszerűtlenül takarítják, így a beépített burkolatok jelentősen károsodnak, a szerelvények vízkövesek, gusztustalanok.
A szellőzetlenség miatt a szauna-élményzuhanyzók-gőzhelyiségek előterének mozaik falburkolata vízköves, álmennyezetek vizesek, nedvesek, leázottak, nemesacél szerelvények korrodáltak, mattok, vízkövesek.
A beépített berendezések (szaunakályhák, fa burkolatok, jéggépek) jól üzemelnek.
A szaunák és kapcsolódó tereik fokozottan szellőzetlenek, így roppant kényelmetlen használatuk. Jómagam el is tekintettem használatuktól, pedig nekem lételemem a szaunázás, szaunamesterkedem már vagy 40 éve.
Nagymedence vize tiszta, hőmérséklete kellemes, az úszóvíznél kicsit melegebb, de jó. A medenceburkolat egy helyen sérült, hiányos. A medencében lévő nemesacélszerkezetek szépek tiszták. Ez azt jelenti, hogy a medence vize megfelelő ph. értékkel bír, egészséges. Ez nem mondható el a vízköpőkről, lefolyóelemekről, tájékoztató táblák tartóiról, melyek a légtérben vannak, ezek korrodáltak, mattok.
A barlang-medence fokozottan frisslevegőhiányos, fülledt légterű.
A pihenőterek és az egész wellnesstér padlóburkolatát nagyon rosszul választották meg, puha természetes kőből (homokkőféle)készült. A takarítás erodálja felületét, a valamikori impregnálás (amennyiben volt ilyen) nem töltötte be feladatát. Kimaródások, lyukak, kikopások, elszíneződések, vízkőlerakódások tapasztalhatók majdnem mindenhol.
A létesítményben törött lámpa-búra, nem működő lámpatest is tapasztalható, a közel 4 órás jelenlétünk alatt a javításra kísérlet sem történt.
3. Vendéglátás.
Kávé, melange rendben, mind a kiszolgálás, mind a termékek...
Kávézás közben a személyzet átnyújtott egy aktuális étlapot ebédhez. Ez igen szegényes választékot, 3 főétel ezek közül 1 vega, 2 leves, meg valami desszertféle. Ez egy üzemi étkezde kínálatának sem felel meg.
A vacsora étlap valamivel gazdagabb.
Gluténmentes, vagy laktózmentes étkezésre utaló jelzést nem tapasztaltunk. Ha valakinek saját étel elfogyasztási igénye van, úgy azt a wellness öltözőben elfogyaszthatja.
Összefoglaló véleményem:
A szálloda nem méltó az 5 csillagos minősítésre:
1. Nincs megfelelő vendégfogadás, csomagkezelés, parkoltatás.
2. A vendéglátás színvonala kritikán aluli, (nem a személyzet, hanem a választék miatt)
3. A wellness a szellőzetlenség, frisslevegő hiánya miatt egészségesen nem használható,
4. A létesítésnél dilettáns beruházási döntéseket hoztak, terveztek úgy a beépített anyagok, szerkezetek, mint a szellőzőberendezések méretezésének (azt nem is merem feltételezni, hogy a berendezések rendelkezésre állnak, csak azokat nem, vagy nem kellő kapacitással használják) vonatkozásában.
5. Az üzemeltetés során a takarítást szakszerűtlenül végzik, a felhasznált tisztítószerek a burkolatokat, szerelvényeket károsítják, vagy nem tisztítják azokat meg.
A takarítás szakképzett takarítók feladata ilyen létesítménynél, kik kémiai, biológiai, tisztítószer-anyagi kiterjedt ismeretekkel kell, hogy rendelkezzenek.
6. Az általunk használt területen WiFi lefedettség nem volt, így saját mobil internetet voltunk kénytelen használni.
Így mondanom sem kell, hogy eszembe sem jutott itt-tartózkodásunk meghosszabbítása, kiterjesztése.
A létesítménybe nagyon sok forrást fektettek be, csak az a baj, hogy nem kellő hozzáértéssel.
Jelen esetben kétszer voltam itt, először és utoljára.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:
Szolgáltatások:Gyenge
Étkezés:Szörnyű
Elhelyezkedés:
Fényképek (9)
Andrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - BelsőAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - BelsőAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - BelsőAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - BelsőAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - Külső képAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - BelsőAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - Külső képAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - VendéglátásAndrássy Rezidencia Wine & Spa Tarcal - Belső

Andrássy Rezidencia Wine & Spa további értékelései

2023.02.27családjával
Kiváló
Átalakítás után nagyon szép lett ,a minőség nem változott.Kellemes zene a terekben, gyönyörű wellness,fiatalos személyzet,finom ételek.Jótt tett a változás a hotelnek.Hibátlan
2021.10.21a párjával
Kiváló
Kényelem, tisztaság, szuper wellness és kifogástalan ételek. A finom borok már csak a hab a tortán.
2020.08.05a párjával
Kiváló
Már másodjára járunk itt.Semmit sem változott.Igényes,tiszta szobák,finom ételek,ami szerviz tányéros vacsorát foglal magába.Választékos reggeli,finomságokkal.A wellnessrészleg kiemelkedő.szuper ,jó hőfokú úszómedence,szaunák,gőz,többféle élményzuhany,merülőmedence,jég,stb.Reggel 8-20-ig...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2026.01.31-ig
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal
Kérd ajánlatunkat!
Aurora Hotel Miskolctapolca - Aurora napok
Aurora napok
2024.12.21-ig
Aurora Hotel Miskolctapolca
73.200 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Kőkapu Vadászkastély Nagyhuta - Hétköznapi ajánlat - félpanziós ellátással
Hétköznapi ajánlat - félpanziós ellátással
2024.12.20-ig
Kőkapu Vadászkastély Nagyhuta
74.715 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval