Azt már megszoktuk, hogy Tengelic környékén, Kölesd, Szedres vidékén nagyon sok kastély van, azaz tele van a környék épített történelmi izgalmakkal. A Bernrieder kastélyról még nem esett szó, pedig simán, akadálytalanul megközelíthető, egy teremtett lelket nem láttam a környéken.
Valami "irodák" vannak rá kiírva, olvastam a neten valakinek a 2014-es tapasztalatát, akkor is irodák voltak kiírva, és azóta is talán pusztul, nem látható, hogy használnák valamire. Pedig szép a T-alakú épület, többre hivatott, csak még nem találta meg gazdáját, funkcióját. Bár, ha megtalálja, lehet, hogy onnantól kezdve nem láthatod már többé.