Érdekes
2025. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. június 25.Ajánlom a helyet másoknak is!
Néha vidám kalandok színesítik meg az ember napját, hogy ne unatkozzon annyira.... a Benyovszky kápolnától jöttem visszafelé úttalan utakon az erdőn át, amikor beugrott, hogy hopp, hiszen van itt egy kastély, a Gindly-Benyovszky, nehogy már minden mellett csak úgy elszaladjon az élet, mint a kulturhiányosoknak. Szóval, nézegettem jobbra meg balra, ha embert látok, Homo Sapienst, akkor megkérdezem, megbeszélem vele, hogy ugyanmár szabad-e meg mit nem? De sehol senki, a tájon csak növények és embertől eltérő állatok élnek, valami építkezés zajlik a közelben, mert munkagépek azok vannak, meg más jelek is emberi nyomokra utalnak. Kapu félig nyitva, tiltótábla nincs, nosza, akkor rajta... sétálok, nézegetem az építészeti hagyatékot meg a múlt és a felújítás nyomait, Hát, a fenébe, egyszer csak egy garázsból vagy raktárból kiront ám egy közepes termetű fekete kutya, területvédő, teszi a dolgát hangosan, támad rendesen. Próbáltam vele tárgyalni, hogy jó kutya, szép kutya, meg nem én vagyok a rosszfiú, de, mintha a falnak beszélnék... Cseppet sem volt vicces, amolyan hátrálós. védekezős, mindenre kész pozícióban nyertem az időt és teret, néha kiabáltam, hogy ha van itt valaki, akkor segítsen, a kastély hátsó részén frissen kiteregetett mosott ruhát szárított a szigorú nap, tehát nép itt lakik, csak hol van? Közben ravaszul elharcoltam magam egy rozsdás kerítéskapuig, és amikor az ebnek kihagyott a támadófázisa, kiugrottam és becsaptam gyorsan. De ott meg cseberből vederbe, egy karámban voltam, ahol a többiektől kikülönített néhány ló volt elzárva, talán rossz természetük miatt, bakker, hogy oldjuk meg, szép paci, jó paci... na és végül mint a klasszikus Buster Keaton vagy Chaplin filmekben, átszálltam lapos Fosbury Flop stílusban két karámgerenda között és megmenekültem. A ház szép, érdekes, tudjuk, milyen volt, majd meg kell nézni, mi lett belőle? Vagy kié lett örökre... és akkor már nem nézzük meg többé.
Fényképek (13)
Még több kép (3 db)