A kompozíció Szalay Norbert iparművész, Kiss János és Nagy János fafaragó alkotása, a finanszírozó Czikk László volt, aki 40 éve halkereskedelemmel foglalkozik. Ő vállalta az alkotás gondozását is.
Kastélyokat vadászgattam a minap Tengelic, Szedres, Kölesd vidékén, közben meg vagy négyszer átmentem ezen a körforgalmon, mi ez, miféle állatok, hogy kerülnek ide halak? - kérdések jártak az eszemben. Hát azután csak megálltam, csak megnéztem persze.
Vagy 5 éve áll itt, az a története, hogy egy Czikk László nevű halkereskedő elhatározta, hogy ha más országokban lehet ilyen érdekessé tenni a körforgalmakat, akkor itt is, miért is ne? És ő finanszírozta ezt az egészet. Innen a halak. A tölgyfát is ő adta hozzá, Iparművészek, fafaragók dolgoztak rajta, elkészült, ilyen lett. Három oszlok, és mintha moszatba, hínárba úszkáló halakat látnánk. . . A mű jól tartja magát, gondozzák is az ötletgazdák.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 11 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.