Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Falusi tökély inyenc városiaknak

Dombi & Fiai Vendégfogadó étterme TényőDombi & Fiai Vendégfogadó étterme Tényő a térképen

Kiváló 2016. januárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. május 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A kedvenc éttermem a környéken. Győri lévén mondhatnám, hogy bármikor kimehetek egy jót enni, de szinte folyamatos a teltház. Nem véletlenül.
A fogadó (mert hogy ez nem csak egy étterem, hanem panzió és remek esküvői helyszín is) Győrből könnyen, kb. 20 perc alatt megközelíthető, a faluban remekül ki van táblázva, nem lehet eltéveszteni. Kellő méretű parkoló várja az érkező vendégeket a csodálatos domboldal mellett.
Az étterembe lépve elsőre talán kicsit retro-nak tűnhet a bútorzat, és aki nem bírja a vadásztrófeákat, az inkább be se lépjen.
Mire azonban körbenéznénk mát jön is Misi bácsi, igazi mosollyal, igazi kedvességgel és igazi tájszólással. Az asztalhoz kíséri a vendéget és mielőtt leülnénk már szóban elsorolja mit is ajánl aznap, milyen szörpöt kevert éppen a felesége, és min ügyködik épppen a mesterszakács fia a konyhában. (Nem, nem dicsekvésből sorolja, hanem mert ez egy igazi családi fogadó.)
A gyerekeknek azonnal előkerül a gyerekszék, na és pár kedves, vicces szó.
A rendelés gördülékeny, az étlap bőséges választékot kínál, mindig van szezonális ajánlat, melyet nem érdemes kihagyni.
A fácánleves felülmúlhatatlan. Ha csak ezt enne itt az ember, már akkor is elégedetten távozhatna. Az ételek mindig kifogástalanok, nincs olyan extra kérés amin fennakadna a tulaj vagy a pincér szeme. Mindig van hézi rétes és házi szörp (a málna és a bodza olyan isteni "nagymama ízű").
A fogadó melleti árok felett kis fahíd vezet át a saját kis vadasparkba, remek sétát lehet itt tenni az erdőben és Misi bácsi nem rest olvadt zsírba mártogatni pár szelet kalácsot és a gyerekek kezébe nyomni, hogy megetethessék a szarvasokat. Innen csak hazajönni nehéz...
Ha erre jár valaki és kihagyja ezt a helyet, az jól kitol magával. Ilyen kulináris élmény, ilyen csodaszép környezetben párját ritkítja. Szerintem.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Dombi & Fiai Vendégfogadó étterme további értékelései

2020.12.13barátokkal
Kiváló
A Dombi és fiai a legszeretnivalóbb helyek egyike, ahol valaha megfordultam. Igazi családi vállalkozás, ahol az étterem alapítója a vendégekkel elegyedik szóba, a felesége, menye és egyik fia felszolgál, másik fia pedig a konyhát vezeti. Kevés helyről mondhatjuk el, hogy tulajdonosa saját...
2019.04.08a párjával
Kiváló
Egy Tv műsorban láttuk hétvégén ,kedvet kaptunk A kedvesem már járt itt ,és jó ötletnek tartotta hogy sok év után újra megkóstolja a helyi Ízeket.Vasárnap délben mar rengetegen voltak ,foglalni kell az biztos ha biztosra akarsz menni.nagy csaladi összejövetelek ,szülinapok voltak,egy asztalt...
2017.11.23a párjával
Hangulatos erdőszéli étterem, több épületrésszel áll a különböző igényűek rendelkezésére. Az étlap kínálata elsősorban vadakra és gombákra alapul. Nekünk a Szegfűgomba leves vadhús gombóccal a favorit. A személyzet barátságos, közvetlen és tényleg érdekli a vendég véleménye, sőt személyre szólóan...
Népszerű szállások a környéken
Sokoró Fogadó Sokorópátka - Napi árak félpanziós ellátással
Napi árak félpanziós ellátással
2024.12.31-ig
Sokoró Fogadó Sokorópátka
41.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi - Legjobb ár félpanzióval
Legjobb ár félpanzióval
2024.12.24-ig
Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi
88.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval