Érdekes
2025. májusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. június 3.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ugyebár, már többször említettem, hogy Medvehagyma nyomában járok, érdekes helyeket talál, én meg hát megnézem, nem nekem kell kitalálni újakat. Ez is egy ilyen dolog volt, Tibolddarócon megadták a módját Nepomuki koma tiszteletének, szép kis tető alatt helyezték el, meg még két pufók angyalkát is kapott, bár csak a jóég tudja, miként kapcsolódnak ide. Hát mert olyan szent, na. Amúgy, talán már szó volt róla, az, amit tett életében ez a János, egyáltalán nem indokolja, hogy ő legyen a védőszentek Joly Jokere és mindenért felelős, a fülétől a farkáig mindenkinek. De valaki valahol felkapta, erős celeb lett, és az is lehet, hogy az az öntőforma, amit megcsináltak neki, sokáig működött és így lett aztán ebből az, hogy mindenhol ugyanabba a pózba díszeleg. Bár itt, ez alatt a baldachin alatt egy kissé fura, azt a hosszú feszületet úgy fogja, mint egy pengetős hangszert, de ha közben így is tud vigyázni az összes patakra, folyóra meg hídra, akkor jó. Patinás, régi szobornak tűnik.
Nepomuki Szent János szobor további értékelései
2025.04.02a párjával
![]()
Tibolddaróc központi részén helyezkedik el ez a nagyon szép rokokó Nepomuki Szent János szobor. A település védett, különleges műemléke mely egy érdekes, négyzet alapú, tetős építményben áll.
Margaréta Apartmanház Bogács
25.000 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel