Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Erősen túlárazott hely

Karolina Fűszerkert Étterem TihanyKarolina Fűszerkert Étterem Tihany a térképen

Gyenge 2018. februárban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2018. február 7.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Tanú rá az eddig több mint 1000 értékelésem, hogy nem vagyok egy dogmatikus ár-centrikus bíráló, tudomásul veszem, hogy vannak minőségi szintkülönbségek, amelyek árkülönbséggel járnak, egy jó séfnek magasabb a bére, s az alapanyagok is jóval magasabb áron szerezhetők be egy bizonyos szint fölött. Ugyanakkor van üzletpolitika és pozicionáltság: ugyanazon a minőségű ételt van, aki 1000 forintért adja s van aki 2000-ért, attól függően, hogy ki, hol és milyen elképzelős, stratégia alapján kínálja a portékáját.
A Karolina fűszerkert rendben levő hely lenne, ha nagyjából megfeleznék az áraikat.
Ettem kacsamájat 3800 forintért, ami élvezhető volt, katartikusnak nem mondanám, sokkal jobbat ettem már a műfajban, sokkal olcsóbban. Túl volt pirítva enyhén, kissé ki is volt száradva. A realizmus jegyében jóízűen megettem volna mondjuk 1500 - 2000 forintért. Összehasonlításul: a Bori Mamiban pár nappal később 1700 forintért ettem sokkal jobb és kidolgozottabb kacsamájételt.
Hasonló volt a helyzet a csokivulkánnal, ami rendben volt, de nem 2500 forintért. Amire ráadásul rájött még 12 százalék felszolgálási díj, tehát maga a desszert kb. 2800 forint volt, annyiért egy desszertnek dalolnia kellene. Összehasonlításképpen a Borimamiban 1000 forintért ettünk sokkal jobbat, de hogy ne Gyöngyös legyen az összehasonlítás megint, a Várbeli (!!!) Ramazuriban 1600 forint volt a szintén csokialapú somlói átirat.
Egy szó, mint száz, ez így teljességgel elfogadhatatlan, lehúzva éreztem magam, pedig ismétlem: szemrebbenés nélkül kifizetem a csúcsminőségért a csúcsárat. Vagy tessék a szintet jócskán megemelni, vagy az árakat realisztikusabbá tenni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (5)
Karolina Fűszerkert Étterem Tihany - Étlap/itallapKarolina Fűszerkert Étterem Tihany - BelsőKarolina Fűszerkert Étterem Tihany - BelsőKarolina Fűszerkert Étterem Tihany - Étel/italKarolina Fűszerkert Étterem Tihany - Étel/ital

Karolina Fűszerkert Étterem további értékelései

2022.04.19családjával
Sajnos rossz idő miatt nem tudtunk kiülni a teraszra, pedig ez adja ennek az étteremnek a lényegét. A belső terem berendezése is szép, modern, bár nekem a festmények annyira nem tetszettek. Az étel finom, kedves kiszolgálás, viszont elég drága. A teraszt meg kell fizetni, viszont anélkül nekem...
Népszerű szállások a környéken
Echo Residence Tihany - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.12.22-ig
Echo Residence Tihany
41.170 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval