Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

MADÁRODÚK, VIRÁGOK, KÉZMŰVES ÜGYESKEDÉSEK

Tiszakürti Arborétum Kalandpark TiszakürtTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt a térképen

Kihagyhatatlan 2023. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. február 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jó pár évvel ezelőtt, virágzó tavaszban már voltunk a Tiszakürti Arborétumban, tegnap viszont téliesen hideg, szeles bár sajnos hómentes - időben mentünk, hogy örökbe fogadjunk egy madárodút, megpróbálkozzunk vesszőből madáretető készítésével, és persze sétáljunk egy jót a kertben.
Az M44-es autópálya elkészülte kicsit kacifántosabbá teszi a falucska megközelítését, de azért oda lehet találni a szépen gondozott, 60 hektáros védett kerthez. A meghirdetett programra a többi érdeklődő is pontosan érkezett, pedig ők kisgyerekekkel jöttek. És el is kezdtük örökbe fogadni a cinkeodúkat, ráírva, rávésve a nevünket. Majd szakvezetővel elindult a kis csapat, hogy részt vegyünk az általunk örökbe fogadott madárodúk kihelyezési munkálataiban. Miközben a gyerekek rendkívül mód élvezték a kocsikázást és az odúk magas fákra kihelyezését, a felnőttek a vezetőnktől tájékoztatást kaptak a kert növényeiről és virágairól.
Igen, a virágokról! Mert itt már február első napjaiban is több növény és cserje virága szirmot bont. A szürke, komor időben nagy öröm volt a színes kis virágokat látni, illatukat szaglászni. Legfeltűnőbb természetesen az egész virágmezőket alkotó, sárga virágú téltemető, de volt több illatosan virágzó cserje is.
A kisebb-nagyobb tisztásokon, utak mentén pedig találkoztunk több faragott szoborral is, amelyek az 1974-1982 között itt működő alkotótábor alatt készültek.
A sétától, csípős levegőtől kicsit elpilledt társaság jól fűtött, tágas közösségi terembe érkezett vissza, ahol házi sütésű tepertős kalács és meleg tea fogadott bennünket. Majd megpróbálkozhattunk a kézműveskedéssel: a gyerekek téli madáreleséget gyúrtak lelkesen, néhány vállalkozó kedvű felnőtt pedig megpróbálkozott vesszőből madáretetőt készíteni.
Szép helyen nagyszerű program volt!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Tiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - EgyébTiszakürti Arborétum Kalandpark Tiszakürt - Egyéb

Tiszakürti Arborétum Kalandpark további értékelései

2017.07.25a párjával
Kihagyhatatlan
Ilyenkor, amikor a természet még csak ébredezik, álmos és fázós, kellemes sétálni olyan helyen, ahol érezzük a „leheletét”. Igaz, egy arborétum teljes pompájában csak később mutatkozik meg, de mi ilyenkor jártunk ott – hát tettünk egy sétát. Természetesen, megérte. Azon túl,...
Népszerű szállások a környéken
Barack Thermal Apartmanok Tiszakécske - Napi árak a Natura apartmanban
Napi árak a Natura apartmanban
2024.07.01-ig
Barack Thermal Apartmanok Tiszakécske
31.790 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Granada Hotel Kecskemét - Granada Élmények
Granada Élmények
2024.12.20-ig
Granada Hotel Kecskemét
89.676 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval