Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az idő megállt itt, de a vonatok is megállnak

Pusztakettős Vasúti Megállóhely TiszaszentimrePusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre a térképen

Kihagyhatatlan 2022. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. július 12.
Ajánlom a helyet másoknak is!
PUSZTAKETTŐS egy vasúti megállóhely Tiszaszentimre község külterületén, a MÁV üzemeltetésében. olvashatjuk egy hivatalos fogalmazású leírásban. Nem messze Kunmadarastól, hogy egy nagyobb települést is említsünk. De nem véletlen az elnevezése, valóban a puszta közepén találjuk a múltnak ezt az itt maradt kis darabkáját. Vasúti szolgálat (például jegykiadás) már nincsen, de a Karcag és Tiszafüred között közlekedő vonatok megállnak ezen a leginkább talán tömény kelet-európai groteszknek mondható helyen. Nem véletlenül szinte mindenki, aki ezt is és a híres filmet is látta, azt mondja, hogy: Mintha az Indul a bakterház helyszínén lennénk.
A közúton erre közlekedők jó ha vigyáznak itt, nehogy vészfékezzenek a váratlan és igencsak szokatlan látványtól. Az épületből ugyanis egy mozdony orra tör ki, egyenesen a sínek felé, ahol hajdan maga is járt.
Ha alaposan körbejárjuk az állomás épületét, udvarát, akkor is egyik ámulatból a másikba esünk. Vannak itt leselejtezett régi vasúti járművek és eszközök, de rozsdás disznóperzselők, sparheltek és kovácsműhelyből valaha kiérdemesült fújtatót is láthatunk. Az árnyat adó nagy fán pedig rendszámtábla-gyűjteményt böngészhetünk. Kifejezetten Vasúttörténeti Parknak vagy múzeumnak tehát nem mondanám. Múltunk bájos összevisszaságú tárgyi emlékeinek gyűjteménye inkább. De egy biztos: minden múltidéző részletet, minden érdekességet csak nagyon alapos és időigényes látogatással fedezhetünk fel. Különösen azok szánjanak bőven időt erre a helyre, akik éppen masiniszta vagy tűzoltó korszakukat élő gyerekekkel jönnek ide.
A megálló csöppnyi épületében vasúti relikviák kis élő, mert egyre gazdagodó bemutatóját rendezték be. De van itt annyi más is, például sörreklámok és régi kávédaráló, a lámpabúráról lelógatva meg utoljára nagyanyámnál látott légyfogó papír működik, nehogy már zavarják a szemtelen rovarok a kedélyes sarokban hideg italukat fogyasztó látogatókat. Merthogy a helyiség hátsó részében büfé is várja a csudálkozni érkezőket. És bár mindenhol azt olvastuk előzetesen, hogy hétfőn az italozó nincs nyitva, nekünk szerencsénk volt, mert ott volt és kiszolgált bennünket.
A Tisza-tó közelsége miatt az ott nyaralók is meglátogathatják a kedves hangulatú Pusztakettőst, nemcsak a véletlenül arra tévedők. Mert: Kihagyhatatlan! Ja, és belépődíj sincs!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (11)
Pusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - EgyébPusztakettős Vasúti Megállóhely Tiszaszentimre - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Nyárindító wellness pihenés
Nyárindító wellness pihenés
05.31-06.21.
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
53.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
56.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval