Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy külön kis világ - a béke mikrovilága

Vészi-kert Vendégházak TiszavalkVészi-kert Vendégházak Tiszavalk a térképen

Kiváló 2022. júniusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. június 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Három különálló, barátságos, vidám kis téglaház (mindegyik saját kiülős terasszal, fedett kocsibeállóval) és egy, a társasági vidámkodáshoz mindennel felszerelt közösségi ház egy szépen gondozott hatalmas kertben vagy inkább "kertparkban" - röviden így jellemezhető a Vészi Kert mikrovilága a pici Tiszavalk legszélén, távol a "való világ" minden zajától, s akkor még nem szóltunk a kedves, segítőkész, vendégszerető tulajdonosokról, akik az óriási kert egyik sarkában álló saját házukban laknak és minden vendégre odafigyelnek. A vendéglátó csapathoz tartozik még Foltos, a kíváncsi, ám annál vendégszeretőbb kutyus is.

Baráti társasággal töltöttünk egy vidám hétvégét a Vészi Kertben, ahol végig úgy éreztük magunkat, mintha egy másik, külön világba léptünk volna át a városi, rohanásból, tömegből, koszból, zajból, stresszből és egész hétvégén semmi nem zavarta meg ezt az illúziót, még a szombat délelőtti eső sem.

A három kis vendégház berendezése egyszerű, de funkcionális - az emeleten két (nem nagy, de nem is szűkös) hálószobában 3-3 fekhely található, a földszinten amerikai konyhás nappali (ággyá alakítható kanapéval) és fürdőszoba. A konyhák polcain a szükséges edények, evőeszközök, tűzhely, mikro, stb. (lehet főzicskézni), a nappaliban nagyméretű LED TV-k, amiket persze be sem kapcsoltunk, a házakat jószerivel csak alvásra használtuk, mert - baráti társaság lévén - naphosszat a szellős közösségi "házban" örömködtünk, ahol minden szükséges dolog a kezünk ügyében volt, a hűtőszekrénytől kezdve a profi gázgrillen át a külső mosogatóig. Az ellenáramoltatós úszómedence, az infraszauna meg a jacuzzi már szinte csak habok voltak a tortán. Sötétedés után a közösségi házban mennyezeti ventilátor és UV rovarcsapdák védik a vendégeket az élénk szúnyoghadaktól, a vendégházak nyílászárói pedig kivétel nélkül szúnyoghálósak.

Étkezés természetesen nem szerepel a kínálatban, de a mindhárom házat kivevő nagyobb társaság esetén - külön kérés (és térítés) ellenében - a háziak "rábírhatók" egy egyszeri egytálétel elkészítésére: nekünk olyan pontyhalászlét és vargabélest rittyentettek, amitől Gordon Ramsey biztosan a kardjába dőlt volna és ami után mi is megnyaltuk a tíz ujjunkat: másnap reggelire is a kiváló halászlé maradékát ettük.. :-)

A hely tisztaságával nem volt problémánk, az egyetlen kritikai észrevételünk, hogy a házakba való bejárás nem akadálymentesített: talán érdemes volna annak - a teraszra, illetve azon át a bejárathoz vezető - két lépcsőfoknak a szélére egy rámpát csinálni, hisz hely van rá bőven.

Az ár/érték arány csillagos 5-ös, mivel szerény összegért pár napra/hétre miénk lehet a Vészi Kert, ez a külön kis világ - a béke mikrovilága.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:Kiváló
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred - Napi ár félpanziós ellátással
Napi ár félpanziós ellátással
2024.12.29-ig
Tisza Balneum Hotel Tiszafüred
49.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval