Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

ÍGY LAKTAK ŐK 200 ÉVE

Tokaji Múzeum TokajTokaji Múzeum Tokaj a térképen

Érdekes 2023. októberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. október 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mire Tokaj városába értünk az e vidéken tett néhány napos kirándulásunk végén, kicsit már el is fáradtunk, és az addig szerzett sok élmény elnyomta az újak iránti érdeklődésünket. Meg hát az ilyen kötelező helyi/helytörténeti múzeumok gyakran unalmasak is. De a Tokaji Múzeumról azt olvastuk, hogy olyan gazdag és sokrétű az itt kiállított anyag, hogy abban mindenki talál neki tetszőt. Így hát mentünk, és meglátogattuk.
Már maga az épület is figyelemreméltó, hiszen az egyik legszebb ház Tokaj ódon hangulatú központjában. Egy 1790 táján épült régi kereskedőházban van a múzeum, amelynek a leírások szerint megmaradt az eredeti elrendezése és szépsége. Egy módos, görög származású borkereskedő család otthona volt az épület, ők építtették, ezért számunkra az ő megmaradt, megőrzött lakásuk volt az az érdekesség, amit megnéztünk az első emeleten. A szobák belső falait páratlan értékű, mára felfrissített falfestmények ékesítik, és a berendezés minden eleme tükrözi a korabeli nagypolgári jólétet és jó ízlést.
Egyetlen, amit mi nem tartottunk itt ízlésesnek: az eredeti környezetbe nem illő kézműveskedést, egy időszakos mandala-kiállítás tárgyait.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Tokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - EgyébTokaji Múzeum Tokaj - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2026.01.31-ig
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó - All inclusive
All inclusive
2024.12.15-ig
Hunguest Hotel Sóstó Nyíregyháza - Sóstó
126.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással