A mai neogótikus stílusú templomot 1912-ben építették Vogel József soproni építész tervei alapján, alig több mint fél év alatt. A falu méretéhez képest monumentális templom tornya a legmagasabb az egész Rábaközben. A falu vallási történelmére utalva a lakosság mintegy 75%-a a mai napig evangélikus.
A templomot egyszerű, letisztult belső tér jellemzi, klasszicista stílusú szószékkel. Oltárképe Jézus feltámadását ábrázolja. A templomban őrzik Telekesi Török István kuruc ezredes, a gyülekezet egykori nagy mecénásának ereklyéit.
Kihagyhatatlan 2026. szeptember 26.egyedül járt itt
Drága háziasszonyom kötötte lelkemre Bogyoszlón, hogy a Vadosfát ki ne hagyjam, nem volt a terveim között, meg nem is tudtam róla semmit, hát hálásan fogadtam a tanácsot. Szóval megérkezel az apróka faluba, és eltátod a szádat. Jóég, ez tényleg ekkora, tényleg egy katedrális méret! És a faluban 90 ember sem lakik.
Egy rossz állapotban lévő korábbi templom helyén épült, ez már harmadik a sorban, 1912-ben, Vogel József soproni építész tervei alapján. Nincs információ a bejutáshoz, nem igaz, hogy egy ilyenbe nem lehet bejutni, de hát kit találsz élő lelket egy őszi hétköznapon egy kis faluban? De ámuldozni szabadon lehet körülötte.