A templom 1747 és 1750 között épült, a karthauzi kolostor romjaira, faragott kövek felhasználásával. Az eredetileg fazsindelyes tetőt csak 20 évvel később követte a torony. A főoltár az impozáns szószékkel együtt országosan nyilvántartott műemlék.
A templomot egy drága lokálpartiótának köszönhetem, a vele való beszélgetés után keveredtem ide, ő hívta fel lelkesen a figyelmet, hogy ez mindig nyitva van napközben. Különben nem keltette volna fel az érdeklődésemet, bezárt templom annyi van, mint égen a csillag, és hát mit kezdjünk velük? De ez jó. . .
mellette van az a csillogó, vörös kővel borított térség, ott rajzolódik ki a körvonala a korábban itt álló szakrális intézménynek, aminek az utóda lehet ez a templom is. Valaha itt egy karthauzi kolostor állt. De most meg ez a szép templom. Nagyon jó egyedül lenni templomokban, rendkívül jó hangulatot áraszt ilyenkor. Nos, Lourdes-i barlang is van, de itt inkább bent, a templom közepénél. A főoltár meg a szószék külön műemléki védelmet élvez, ha megnézzük, meg is értjük, hogy miért. Szépek a festett üvegű templomablakok igazán hálás fotóstéma mindig.