2025. szeptemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2026. február 20.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Derce Pékségnek két egysége is van Veszprémben, mindkettőt felkerestük, mert annyira pozitív tapasztalatokat szereztünk. 2021-ben nyitottak meg, a tulajdonos hölgy korábban hobbiszinten sütött kenyereket, de aztán annyira belejött, hogy átképezte magát, és saját pékműhelyt nyitott. A vár alatti szépen megújított, parkos részen található hangulatos helyen a múlt és a jelen, a tradíció és a modernitás ötvöződik, továbbá nagyon természetközeli a hely kialakítása. Naponta 5-6 féle kovászos kenyeret sütnek. Törekednek arra, hogy hazai, ezen belül is környékbeli helyi kistermelők alapanyagaival dolgozzanak. Például az általunk is kóstolt sajtos-sós rúdhoz (400 Ft) a sajtot a Tekeresvölgyi Sajtmanufaktúrától szerzik be. Egy korábbi újpesti polgármester neve kapcsán egyébként meg voltam győződve, hogy a "Derce" a tulajdonos neve lehet, de ez nem így van. A névadó "derce" egy malomipari fogalom, a lisztnél durvább, a daránál finomabb szemcsés anyag, a búza belső és külső rétegeiből álló, a lisztkészítés során elkülönülő szemcsék. Nagyon szépen átsültek, mutatósak a péksütemények, melyekből szendvicseket is készítenek. A sós minikalácsba sonka és friss zöldsaláta került, de bagett szendvicsek is vannak. A szezámmagos csavart rudat is szerettük. A túrós batyu is szinte hibátlan, én mondjuk a porcukor hintést már nem igényeltem volna rá. Lehet helyben kávézni is, az eszpresszó 750 Ft. Akár a benti részben, akár a teraszon lehet helyben enni-inni. A rácsos meggyes pite is ajánlott. Nekem a virslis hasé is ízlett (450 Ft). Igazából amit próbáltunk, kóstoltunk, minden remek volt náluk. Helyhiány miatt egész kenyeret nem tudtunk magunkkal vinni. Gyerek- és kutyabarát hely.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()