Még nincs helyezése városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Szent István völgyhíd Veszprém bemutatkozása
A veszprémi Szent István völgyhíd Magyarország első ívszerkezetű völgyhídja, melyet Folly Róbert mérnök tervezett. A híd a Jeruzsálemhegyet a Temetőheggyel köti össze, mely Veszprém városrészei közötti forgalmat bonyolítja. A hídról és pihenőteraszáról remek panorámát kapunk a Várnegyedről, a Séd-völgyről és a Bakonyról.
A Völgyhíd szimbolikus képét számos helyi intézmény emblémája viseli.
Kihagyhatatlan 2025. október 19.kollégákkal járt itt
A veszprémiek általában csak "A Viadukt"-nak hívják a Völgyhidat, amely a Séd patak felett ível át az állatkert régi bejáratának közelében. Gyerekkoromban többször jártunk a Veszprémi Állatkertben, s valahogy a Viadukt azóta is megmaradt az emlékezetemben. A misztikus nevű Jeruzsálemhegyet köti össze a Temetőheggyel, és ez volt Magyarországon az első völgyhíd, amely 1937-ben épült.
Korábban fontos közúti útvonal volt, mivel a régi 8-as főút itt haladt át. Vasbetonból épült, és szerintem nagyon jól mutat a panoráma fotókon. Veszprémi szállásunk nagyon közel volt a Viadukthoz, a teraszról is rá lehetett látni.