Érdekes
2026. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. október 1.Ajánlom a helyet másoknak is!
A vönöcki Karátsony kastélyt már csak megnézi az ember, ha erre jár, nem? Szép, békés őszi délután, szülők kocsival mennek a gyerekekért óvodába, iskolába, aztán itt a kastélypark körül erednek szóba egymással. Pár nagyobb gyerek iszonyúan trágárul ordítozva focizik az ősfák alatt. Apuka legelteti kislányát, vele csevegünk a kastélyról, meg bemehetőségről, mert hát ugye. Hát ez most nem jött össze. Nincs mód rá, hogy bejussak, az ember vígasztal, hogy ad egy fülest, próbálkozzak inkább Kemenessömjénben, ott talán be lehet lógni a kastélyba. Hát ebben maradunk, de legalább megmutatom a Karátsony házat, szép képeket hoztam róla, eredetileg Miskolczy Imre miniszteri osztálytanácsos építtette 1902 és 1903 között, 1940 körül került Karátsony László tábornok birtokába. A háború végén az épületet szovjet csapatok szállták meg. Később, a bútorok és az eredeti berendezés elvesztése után államosították, és 59 éven keresztül általános iskola és óvoda működött a falai között. Miután az iskola kiköltözött, az épületet szerencsére nem hagyták lepusztulni, a falu példásan gondját viseli. Az emeletén ma a helyi könyvtár üzemel, magában a kastélyban pedig egy csoportos szálláshelyet alakítottak ki (kb. 40 fő részére), amelyet osztálykirándulások, baráti társaságok vehetnek igénybe. Stílusát leírja az ittjartam, azzal már nem kell fáradnom, hát nekem ennyi jutott belőle.
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
43.200 Ft / 2 fő / 2 éjtől ellátás nélkül
113.400 Ft / 2 fő / 2 éjtől bőv. félpanzióval
Apartman Hotel Bük, Bükfürd?
62.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel