Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Sajt és feketeribizli

Tóth Gasztró Étterem ZalakarosTóth Gasztró Étterem Zalakaros a térképen

2023. novemberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2023. november 19.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Zalakaros centrumát jelentő Gyógyfürdő téren lévő sétányon kb. középtájékon található a Tóth Vendéglő, amelynek nevében sejlő "gasztro" jelző azt a téves képzetet keltette bennem, hogy itt afféle különleges, gourmet konyhában lehet részünk, de ebben csalatkozni kellett. Szóval én ezt az elnevezést nem értem, szerintem egy kicsit zavaró, megtévesztő. Ugyanakkor egy kellemes házias kisvendéglőt találtunk itt, ahol népszerű magyaros és nemzetközi ételeket találni. Velőspirítós (2800 Ft), babgulyás (2500 Ft), halászlé harcsából (3250 Ft), rántott velő (4300 Ft körettel), harcsapaprikás, példaképpen, de vannak olaszos tésztaételek is. Magyarosan, jó fűszerezéssel főznek, hatalmas adagokat kínálnak. Már reggel 10 órától nyitva tartanak, azonban kifejezett reggeli étlappal nem rendelkeznek. A személyzet előtt le a kalappal, mindenki nagyon szívélyes, kedves, itt valóban a "Mindent a vendégért" szemlélet érvényesül. Értem ezalatt azt is, hogy akár az étlapon nem szereplő ételeket is szívesen elkészítik, feltéve, hogy rendelkezésre állnak az alapanyagok. Hasonlóan a szomszédos egységekhez, nekik is van teraszuk, ezzel bővítve a lehetséges asztalok számát.
A Sajtkavalkád (2950 Ft) tálon 4 féle átlagos sajt, valamint dió, alma, vaj, barack dzsem szerepelt, mellé kommersz bolti toast kenyér érkezett pirítósként. Hatalmas adag, akár utóételként, akár reggeliként tekintve a mennyiséget. Inkább 2-3-4 személyes kostoló télként, borkorcsolyaként tudom elképzelni, hogy ez befogadható, bevállalható. A feketeribizli gyümölcslé decije 300 Ft. Hasonlóan a szomszédos pubhoz, itt is Szicsek pálinkákat tartanak, csak sokkal drágábban (4 cl 2400-2600 Ft, íztől függően). A ház borait a badacsonyi Varga Pincészet adja, az olaszrizling, muskotály, Merlot, Cabernet Sauvignon, illetve a rozé decije is 400 Ft. A hűvösebb idők beköszöntével már forralt bor is kapható, ennek is 400 Ft volt decije.
A csapon a Borsodi mellett Hoegaarden, Staropramen világos és dark sörök vártak csapolásra. Összességében az italkínálat is a mainstream vonalat képviseli.
Wifi van, jól is működött. Kötelező szervizdíj nincs.
Korrekt 4 pontos élmény és ajánlott kategória, de hangsúlyozom, nem csúcs-gasztronómia.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (13)
Tóth Gasztró Étterem Zalakaros - Külső képTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Étel/italTóth Gasztró Étterem Zalakaros - BelsőTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Étel/italTóth Gasztró Étterem Zalakaros - MosdóTóth Gasztró Étterem Zalakaros - BelsőTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Étel/italTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Étel/italTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Étlap/itallapTóth Gasztró Étterem Zalakaros - BelsőTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Étel/italTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Étlap/itallapTóth Gasztró Étterem Zalakaros - Külső kép

Tóth Gasztró Étterem további értékelései

2024.01.06a párjával
Kiváló
Nagyon háziasan főznek, az adagok nagyok! A pincér kedves, segítőkész! Az étterem tiszta, rendezett!
2023.05.04a párjával
Kiváló
A cél a Dunántúli Kéktúra volt, egybekötve egy kis pancsolással, meg a helyi ízek megkóstolásával. Szállásunkat ahogy elfoglaltuk, nyakunkba vettük a környék utcáit. Nem sokkal múlt dél, már kezdtünk éhesek lenni. Kisebb kiülős helyet akartunk keresni, és megakadt a szemünk a Tóth Gasztro Étterem...
Népszerű szállások a környéken
Orwa Apartman II. Zalakaros - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.06.30-ig
Orwa Apartman II. Zalakaros
71.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
63.147 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval