Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nahát

Zsámbéki Romtemplom és Kőtár ZsámbékZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék a térképen

Kihagyhatatlan 2022. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. február 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hűű, ez de különös... nem volt még itt senki? Vagy csak nem írt róla? Hát akkor... egészen véletlenül ma voltam ott. Nem emlékszem, hogy régen belépős lett volna, mert mintha csak úgy simán besétáltunk volna mindig hátulról, Most nem. Kordon van, nyíl jelzi, hogy arra van a bejárat, tessék oda átzarándokolni... a kerítésen meg egy mókás tábla, hogy NO DRÓN... nem ám csak úgy ingyen repkedünk felette. Jól néznénk ki... így aztán odacammogtam a bejárathoz, a bájos fiatal hölgytől megkérdeztem, hogy a 70 éves aggastyánok is fizetnek-e? Nademárnemisnézkiannyinak... na, erre megmutattam a személyimet. Pénz az ilyenkor! Sima free entry ticket. Érdekes idő volt, de úgy emlékszem, hogy ahányszor csak itt voltam, mindig a felhők és a Nap kergette egymást váltakozó sikerrel. Szemerkélt, mikor átsétáltam a romok között. Tettek a közepébe, a főhajóba egy amolyan koronás sátrat, elégé nem illik oda, olyan kis bazári hatást kelt. Szerintem. De a templom lenyűgöző, mint mindig. A monumentalitása föléd hajol és alázatra kényszerít. Szép lelki élmény ez, ajánlom is mindenkinek!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (10)
Zsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - BelsőZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - BelsőZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - BelsőZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - Külső képZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - EgyébZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - Külső képZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - Külső képZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - EgyébZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - Külső képZsámbéki Romtemplom és Kőtár Zsámbék - Belső

Zsámbéki Romtemplom és Kőtár további értékelései

2023.10.01barátokkal
Kihagyhatatlan
Sivárabbra emlékeztem gyerekkoromból. Van mini bemutató inkább, mint múzeum. Karbantartott. Belépő nem vészes árú. Kellemes csalódás!
2023.09.17családjával
Kihagyhatatlan
Amikor errefelé járok, nem hagyom ki az alkalmat, hogy ne nézzem meg. Sokadszorra. Az egyik építészeti, művészeti csodánk, ami igy sérülten egyszerre engedi láttatni a külsőt és a belsőt. Én nem használnám a degradáló rom vagy csonka elnevezést sem. Ő így, így is gyönyörű, méltóságos, alázatra...
2023.05.21barátokkal
Kihagyhatatlan
Haza úton tértünk be Zsámbékra a romtemplomot megnézi. A belépő nagyon barátságos. A templom elég romos, de azért érdekes látvány.
Népszerű szállások a környéken
Szépia Hotel Zsámbék - Kedvezményes kikapcsolódás Zsámbékon
Kedvezményes kikapcsolódás Zsámbékon
2024.12.20-ig
Szépia Hotel Zsámbék
68.796 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Tavaszi kedvezményes ajánlat
Tavaszi kedvezményes ajánlat
2024.06.15-ig
Hotel Visegrád
96.048 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval