2026. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. március 3.Ajánlom a helyet másoknak is!
Olvadás van, ilyenkor a probléma az, hogy ha nem akarsz bent ragadni a sárban, akkor nem vágsz neki autóval az erdőnek, mert jártam már pórul párszor. De hová a fenébe teszed le az autót egy faluközi országúton? Sebaj, valami lapos mezőre... aztán séta ehhez a hatalmas fához. Egyébként nincs messze, párszáz méter a műúttól. Az ittjartam tévesen meséli a Sennyey-Bezerédj-Békássy kastély szócikknél, hogy a kastély kertjében lenne, nem, ez egészen máshol van. De ki van táblázva. Azt mondja a fáma, hogy nem is olyan régen még ez volt Magyarország legidősebb fája, és a tözsének kerülete ls a legtöbb volt, mi hazánkban mérhető, a derék kocsányos tölgy több mint 10 méter volt körbe! Azután jött 2006-ban egy pusztító vihar, és a csodafa szétdőlt. Láthatod, az egyik része még áll, bár gyalázatos állapotban van az is, két óriási törzscsonk meg más és más irányban hever és porlad szét. Nincs megoldás, ez az óriás halála, eddig bírta. Magányosan tisztelegtem a matuzsálem előtt, és legalább megmutatom, hogy most hogyan néz ki. Mert minden nap vesz el belőle most is. Tisztelet az idők nagy hősének!
Csodaszarvas Tájpark Rábahídvég
79.600 Ft / 2 fő / 2 éjtől ellátás nélkül