Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz

Akár gyerekekkel, akár felnőtt társasággal utazunk, egész biztosan feldobja majd nyaralásunkat, ha kipróbáljuk magunkat egy kalandpark játékainak egyikén. A strandolások és kirándulások között másszunk fel akár 10 méteres magasságba, ismerjük meg a szabadesés hihetetlen élményét vagy verekedjük át magunkat egy extrém akadálypályán. Íme 5 kaland- és élménypark, ahol a komfortzónánkból kimozdulva fogjuk feszegetni bátorságunk határait.

 

Mecsextrém Park (Pécs)

Pécstől egy ugrásnyira találjuk az ország egyik legnagyobb erdei kalandparkját, mely korlátlan játékidőt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a hely nyitvatartási idejében. Erdei bob- és kötélpálya, rodeó bika, 3D karika és gokart garantálja, hogy fantasztikusan töltsük el a napunkat, de emellett tehetünk egy kellemes sétát a 4,5 kilométer hosszú tanösvényen, vagy beleáshatjuk magunkat az erdészek mindennapjaiba, melyhez egy 11 állomásos gyakorlati ismereteket nyújtó feladatsor lesz segítségünkre.

5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Fotó: Mecsextrém Park (Pécs)5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Fotó: Mecsextrém Park (Pécs)

 

 

Kristály Torony Kalandpark (Bük, Bükfürdő)

A magasság szerelmeseinek főnyeremény lesz a Kristály Torony Kalandpark, ahol Magyarországon egyedülálló módon egy 10 méter magas mászótorony található, különböző nehézségi szintekkel. A háromszintes kalandpályát 90 különböző attrakció teszi teljessé, ahol abszolút saját kedvünk szerint haladhatunk, kihagyhatunk elemeket, vagy meg is ismételhetjük kedvenc szakaszainkat. A közönségkedvenc torony mellett hasonló népszerűségnek örvend kötélpályájuk is, mely 5, 7 és 10 méteres magasságával csalogatja magához a bátor jelentkezőket. Az elemek 140 centiméteres magasság felett használhatóak, de gondolva a kicsikre is a Mini Kristálytorony kötélpálya már 3 éves kortól fogadja a kis kalandorokat.

5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Kristály Torony Kalandpark/ Fotó: Caramell Premium Resort****sup5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Kristály Torony Kalandpark/ Fotó: Caramell Premium Resort****sup

 

 

Miskolctapolcai Kalandtúrapark

Miskolctapolcát nemcsak barlangfürdője miatt érdemes felkeresni, a város szívében, a Csónakázó-tó fái között megbújva egy izgalmas kalandpark várja, hogy meghódítsák. Az 1000 négyeztméteres létesítményben 33 kiépített akadálypályát próbálhatuk ki, többek között vietnámi, rönk-, lengő- és amazonasi híd várja a látogatókat, A nehézségi szinteket különböző színekkel jelölik, a kéktől a fekete pályákig nagyjából 30-40 perccel számolhatunk teljesítésükhöz, míg egy-egy extrémebb kaland esetén ez akár másfél órára is kitolódhat. A vendégeket képzett alpinista és barlangász szakemberek kísérik végig a terepen, így nyugodt szívvel adhatjuk át magunkat ennek a féktelen élménynek, miközben biztonságunkért egy percig sem kell majd aggódnunk.

 

 

Zemplén Kalandpark (Sátoraljaújhely)

A Sátoraljaújhely mellett fekvő Magas-hegy lankái között valósult meg a Zemplén Kalandpark ötlete három magassági szinten, ahol minden korosztály meg fogja találni a neki való kikapcsolódási lehetőséget. Az ország leghosszabb libegője és bobpályája mellett mászófalak, kalandtúra pályák, a hegytetőn pedig a „Dongó” névre keresztelt kabinos kötélpálya és egy extrém átcsúszópálya is a résztvevők rendelkezésére áll. Az útvonalakon mindenki önállóan mehet végig, előzetes tudást nem igényel, de a túravezetők szemei mindenkin rajta lesznek, így biztosan balesetmentesen telnek majd az ott töltött órák. A kalandpark középső szakaszán tanösvényt hoztak létre, ahol a sok izgalom után Zemplén csodálatos növény- és állatvilágában gyönyörködhetünk.

5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Fotó: facebook.com/zemplenkalandpark5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Fotó: facebook.com/zemplenkalandpark

5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Fotó: facebook.com/zemplenkalandpark5 izgalmas kaland- és élménypark, ha valami új élményre vágysz - Fotó: facebook.com/zemplenkalandpark

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Kültéri medencére vágysz? – 5 otthonos szálláshely, ahol ez rögtön beteljesül
Szinte válogatni is nehéz az öko-fürdőmedence, a lehúzható tetővel felszerelt medence, a csendes wellness, a termálvizes medence, valamint a fűtött, privát medence között. Ilyen és ehhez hasonló vízi élményeket kínálnak ugyanis a cikkünkben csokorba gyűjtött, meghitt, családias hangulatú szálláshelyek. Pancsolásban nem lesz hiány, ha ezekből mazsolázol következő pihenésed célpontjához.

 

 

Zobori Élménypark (Zalaszabar)

Igazi gyerekparadicsom épült a Kis-Balatonnál Zalaszabaron, ahol a Zobori Élménypark kül- és beltéren egyaránt szuper programokkal várja a kicsiket, akár barátaik vagy egész osztályuk társaságában. A játékarzenál elemeit felsorolni is nehéz, úgyhogy a teljesség igénye nélkül: szabadesés-torony, hófánk, VR élménnyel felturbózott hullámvasút, lézerharc és paintball pálya, valamint egy külön szimulátor zóna is kipróbálható, ha emellett a kalandvilág mellett döntünk. Az óvodás korosztályra gondolva egy mini kötélpályát is létrehoztak, így ők sem maradnak ki a mókából, és a legmagasabb védelmi intézkedések mellett, sisakkal és hevederrel felszerelve vághatnak neki a közel 2 órás próbatételnek.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Magyarország legöregebb városainak pontos keletkezési dátumát - a legtöbb esetben - a mai napig a történelem homálya fedi. Ám ezeknek a településeknek a szépségéhez, mesés látnivalóihoz és ellenállhatatlan kisugárzásukhoz nem férhet kétség. Itt egy lenyűgöző amfiteátrum, ott egy csodálatos fürdő. Szedegessétek fel velünk a múlt morzsáit 5 elképesztő régi magyar városban, melyek ma épp úgy ámulatba ejtik a nézelődőket, mint több ezer évvel ezelőtt!
Egy jó kenyérért ma már hajlandóak vagyunk nagyobb távolságot is megtenni, de szerencsére egyre több kézműves pékség nyílik, így a választék is egyre gazdagabb. Mutatjuk, hol érdemes egy vekni kenyeret vagy egy ízletes péksüteményt vennetek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!