Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül!

2023.08.22 | 7 perc

A hűsítő nyalánkságoknak őrült nehéz ellenállni, amikor egyre feljebb kúszik a hőmérséklet. Nyáron sokunk hűtőjében üldögél egy jókora görögdinnye, a fagyasztóban pedig fagylaltok, jégkrémek ígérik a pillanatnyi lehűlés reményét. Fagyizni viszont nemcsak az otthonunk árnyékában, hanem a bámulatos balatoni kiruccanások során is érdemes. Mutatunk most 7 helyet, ahol garantáltan nem fogsz csalódni a fagylaltkínálatban.

Csodás balatoni szállástippek>>

 

Kő fagyi?, Mindszentkálla

Talán nem túlzás, hogy a Kő fagyi? egyfajta zarándokhellyé vált a fagyikedvelők körében. A Káli-medence egyik legnépszerűbb kézműves fagyizója egy felújított parasztház udvarán található, autentikus, hangulatos környezetben. Igazi családi vállalkozásként mérik a hűsítő gombócokat, amelyekhez a legtöbb alapanyagot a környéken szerzik be, legyen szó tejről, gyümölcsökről, vagy épp a híres roséfagyihoz használt borról. A mesterséget olasz fagyimesterektől lesték el, az alapanyagokkal pedig sosem spórolnak. 

Szállástippek Mindszentkálla környékén>>

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Kő fagyi? (Mindeszentkálla)/ Fotó: ittjartam.huHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Kő fagyi? (Mindeszentkálla)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

 

Szigligeti Fagylaltozó

A híres Szigligeti Vár tövében csodás terasszal és isteni fagyikkal hódítja meg a vendégek szívét a Szigligeti Fagylaltozó. Reggelizni vagy sütizni is érdemes ide betérni, de fagyikóstolás nélkül kár lenne hazaindulni. A minőségi hozzávalók náluk is alapnak bizonyulnak: a pisztáciát például Szicíliából, a mogyorót pedig Piemontból szerzik be. Kíváncsi vagy a tejmentes kínálatra is? Itt a sorbet-k sora szintén kitűnő, lehetetlen egynél megállni.

Szállástippek Szigliget környékén>>

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Szigligeti FagylaltozóHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Szigligeti Fagylaltozó

 

 

Sissi Fagylalt, Balatonakarattya

Az ország több pontján üzemelő Sissi Fagylalt többek között Balatonakarattyán is kiszolgálja a fagyira éhes közönséget. Nem is akármilyen fagylaltcsodákkal: a hagyományostól a cukormentesen át a mindenmentes variációkig – több mint 40 íz közül választhatunk a balatoni üzletben. Az egyik specialitásuk, hogy számos süteményt megidéznek fagylalt formájában is, legyen szó Rákóczi túrósról, lúdlábról, vagy különböző ország tortája ízvilágokról. Az előbbivel 2018-ban be is zsebelték az Év Fagylaltja verseny fődíját.

Szállástippek Balatonakarattya környékén>>

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Sissi Fagylalt (Balatonakarattya)/ Fotó: ittjartam.huHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Sissi Fagylalt (Balatonakarattya)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 csodás balatoni szálláshely, aminek nem tudsz majd ellenállni
A legjobb balatoni szálláshelyre vadászol mesés kültéri medencével, panorámás kilátással, pezsgőfürdős wellnesszel vagy kiváló étteremmel? Az sem hátrány, ha egyből a parton van a hotel, a panzió vagy az apartman? Csekkold le, melyik balatoni szállások kerültek fel TOP10-es listánkra!

 

 

 

Füredi Korzó Fagyizó, Balatonfüred

Immár 2007 óta várja a hűsítő édességek kedvelőit a jól ismert Füredi Korzó Fagyizó, ahol friss és minőségi alapanyagokból alkotják meg natúr fagylaltjaikat. A Zákonyi Ferenc sétányon található ikonikus helyszínen kígyózó, ám gyorsan fogyó sorok várják a helyieket, a nyaralókat és az átutazókat. A közel 30 fagylaltíz közül nehéz is válogatni, hiszen olyan ínycsiklandó kombinációkat találnak ki, mint a levendulás fehércsokis málna, a bazsalikomos túrókrém őszibaracklekvárral, és az epres rosé.

Hűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Füredi Korzó Fagyizó (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.huHűtsd le magad a legjobb fagyikkal a Balaton körül! - Füredi Korzó Fagyizó (Balatonfüred)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

 

Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred

Balatonfüred másik meghatározó és egyben kihagyhatatlan fagyi pontja a Bagaméri Fagylaltozó, ahol olyan gombócoknak veselkedhetünk neki, mint a grillázstortás, a homoktövises, a – magyar túróból készült – Rákóczi túrós, a bazsalikomos málnás (csakis hazai málnából) és természetesen a kapros túrós pités, amelyet 2014-ben a Balaton Ízének választottak. A remek ízvilág mellett élvezd a teraszukról nyíló panorámát is, amely a Vaszary-villára és a Kisfaludy Galériára nyílik!

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A Balaton-felvidék tányérra varázsolt kincsei
Bár kirándulásainkat sokszor épp az otthon elkészített elemózsiák piknikezős elfogyasztása koronázza meg, a Balaton-felvidék annyi-annyi gasztroélménnyel kecsegtet, hogy kár lenne kihagyni a helybéli finomságokat!

 

 

 

Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő

2023 nyári szezonja izgalmas fordulatokat hozott a Balatonmáriafürdő központjában található Vitorlás Fagyizónak: a Balaton Fagyija verseny különdíjasa és az Év Fagylaltja megmérettetés közönségdíjasa lett. Extrém, bátor ízekkel söpörték be mindezt: előbbit sajtos- tejfölös lángosos, utóbbit pedig mentás uborkás fagyijukkal érték el. Az egyedülálló ízújítások mellett bőséges a többi választék is – legyen szó málnás sajttortás, kesudiós datolyás, különböző gyümölcsös ízekről, vagy épp paleo kínálatukról (tejcsokoládés, fahéjas almatortás, áfonyás…).

 

 

Móló Cukrászda, Révfülöp

Hűsítő gombócokat keresel a vízparttól karnyújtásnyira? A Móló Cukrászda az északi part szuper cukrászdáinak sorát erősíti, nemcsak házias, helyben készült süteményeivel és olasz kávéspecialitásaival, hanem kézműves fagylaltjaival is. A tágas teraszon jóízűen elfogyaszthatjuk a kért (akár cukormentes) fagyikat, sőt isteni gin tonikot is kortyolhatunk mellé. A révfülöpi cukrászda tehát nem csoda, hogy már többször is szerepelt a Magyar konyha balatoni gasztrokalauz című top 10-es listáján.

Szállástippek Révfülöp és környékén>>

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Gondtalan csobbanás, halk relaxálás, harmónia, énidő, befelé figyelés és egymásra hangolódás – pontosan ilyen, amikor valamelyik csodás felnőttbarát szálláslehetőségre esik a választásod. Pihenjetek, töltődjetek, szerezzetek magatoknak és egymásnak romantikus, meglepetésekkel teli napokat! Így, amikor őszbe fordul a nyár, lesz miből erőt meríteni a következő közös kikapcsolódás elérkeztéig.
Magyarország legrégibb városát mindenkinek látnia kell… Barokk főterével, izgalmas építészeti remekeivel, szép szökőkútjaival, szobraival, országszerte jól ismert rendezvényeivel, és még sok-sok varázslatos részlettel az egykori borostyánút mellett fekvő Szombathely messzire viszi a nyugat-dunántúli régió hírnevét. Vas megye székhelye kiváló kiindulópont a környék felfedezéséhez is, ám ha csak a városon belüli látnivalókért érkezel, akkor sem fogsz csalódni!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
Ismerd meg a Káli-medence legszebb látnivalóit!
A Zánka és Ábrahámhegy között elterülő csodás panorámás tájat számtalan bűbájos település, rom, kilátó tarkítja, melyeket végig járva nem csak a térség szépségében gyönyörködhetünk, de megtapasztalhatjuk a természet érintetlenségét, felfedezhetjük a történelem nyomait, de mindezek mellett élvezhetjük a Káli-medence marasztaló vendégszeretetét is.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!