Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Lángos nélkül lehet nyaralni, de vajon érdemes? – 12 közönségkedvenc lángosozót mutatunk

2023.08.07 | 8 perc

Ahogy „nincs karácsony Kevin nélkül”, úgy bátran mondhatjuk azt is, hogy nincs nyár lángos nélkül! Gomolygó fokhagymaillat, só, tejföl, trappista sajt – talán ez a legkedveltebb variáció, de a lángos különlegességeknek csak a fantázia szabhat határt. Hát kíváncsiak voltunk, hogy az ittjartam.hu olvasói hol ették a legfinomabbat. A Facebook-oldalunkon feltett kérdésre izgalmas válaszok érkeztek – szemezgess most belőlük te is!

Belföldi szállásajánlatok nyárra>>

 

Több mint 80 hozzászólás érkezett a júliusban a Facebookon közzétett bejegyzésünkhöz, amelyben a legjobb lángosozót kerestük. És bár a lenti lista nem reprezentatív kutatáson alapszik, szerintünk érdemes hallgatni a kommentelők jó tanácsaira, és kóstolni az ismert és kevésbé ismert lángosozók gőzölgő, nyarat kiáltó kínálatából. És Te melyikre szavazol?

 

Lángos a’la Rohlicsek, Eger

A Piaccsarnok 1. emeletén találod Eger kedvenc lángosozóját, ahol már több mint 50 éve sütik ínycsiklandó, utánozhatatlan kínálatukat. A közösségi média oldalukra érkező kommentek magukért beszélnek: „ha piacozom, mindig veszek egy finom lángost, jó fokhagymásat”.

Mutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Fotó: Lángos a'la Rohlicsek (Eger)Mutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Fotó: Lángos a'la Rohlicsek (Eger)

 

 

Krumplis Lángos, Budapest

Különböző extrákkal (akár tzatzikivel) felturbózott lángosra vágysz a fővárosban? Akkor irány Óbuda, a Flórián téri aluljáróban található Krumplis Lángos! Itt is sok-sok törzsvendéggel fogsz találkozni, akiknek a snidlinggel megszórt lángos látványa és íze igazi mennyország.

Mutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Krumplis Lángos (Budapest)/ Fotó: ittjartam.huMutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Krumplis Lángos (Budapest)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Sellő Büfé, Fonyód-Bélatelep

Partybüfé néven is fut az eszméletlen finom lángosokat áruló Sellő Büfé, hiszen számos zenei programmal, koncerttel szolgáltatják a talpalávalót. Ha tehát bulihangulattal kísért falatozót keresel a Balatontól mindössze két méterre, akkor itt a helyed!

Szállástippek Fonyód környékén>>

Mutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Sellő Büfé (Fonyód-Bélatelep)/ Fotó: ittjartam.huMutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Sellő Büfé (Fonyód-Bélatelep)/ Fotó: ittjartam.hu

 

 

Sarok Büfé, Zamárdi

A déli part egyik legkiválóbb lángosáért érdemes beállni a hosszan tekergő, mégis gyorsan haladó sorba, amely a Sarok Büfénél fogad. A lángosrecept igazi nagymamai törődést sugall, a Tihanyra néző kilátás pedig magáért beszél. Itt nemcsak az íz, hanem a panoráma is isteni.

 

 

Maci Lángosozó, Pécs

2013 márciusa óta töretlen népszerűséggel működik a Szigeti út 51-es szám alatti lángosozó. Szalay Gábor tulajdonos sós és édes lángos variációkkal kápráztatja el az éhes vendégeket, akik természetesen a töltött lángosokra is nehezen mondanak nemet.

 

 

 

 

Szirén Büfé, Balatonfűzfő

Ahogy a törzsvendégek mondják, ritka, hogy egy balatoni büfé árban, ízben, minőségben, kiszolgálásban ennyire a maximumot hozza évek óta, mint a Szirén Büfé. A „világbajnok” lángosozóban szinte bármilyen kérést teljesítenek, az ízek pedig önmagukért beszélnek.

Szállástippek Balatonfűzfő környékén>>

Mutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Szirén Büfé (Balatonfűzfő)/ Fotó: ittjartam.huMutatunk 12 közönségkedvenc lángosozót - Szirén Büfé (Balatonfűzfő)/ Fotó: ittjartam.hu

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
14 családbarát wellnesshotel, hogy a legkisebbeknek is felejthetetlenül teljen a nyaralás
Lássuk be, gyerekekkel utazni sokszor kihívásokkal teli feladat, ezért a szállásválasztásnál különös figyelmet kell fordítanunk az igényeikre. Cikkünkben olyan szállodákat válogattunk össze, ahol egész biztosan egy percet sem fognak unatkozni családunk legfiatalabb tagjai!

 

 

 

Somogyi Lángosozó, Balatonboglár

Ha a Platán strandon jársz, addig nem érdemes hazaindulnod, amíg meg nem kóstoltad a Somogyi Lángosozó mesterművét. Finom, ropogós (mégsem száraz!) és gusztusos lángosaik számtalan törzsvendéget csábítanak. A juhtúrós baconos variáció garantált favorit.

Szállástippek Balatonboglár környékén>>

 

 

Csipi mama lángosozója, Zamárdi

A sportpálya melletti őstermelői piacon kultikus, imádnivaló lángosozót találunk, amit Pauza Lászlóné, vagyis Csipi mama neve fémjelez. A „zarándokhelyként” is emlegetett lángos lelőhelyen igazi szellős-levegős tésztából készült, laktató korongok forognak a forró olajban. Ejtsd hát útba a piacot! Azonban akkor is van egy jó hírünk, ha épp nem a Balatonon jársz: Csipi mama lángosát már Zuglóban is megkóstolhatod a Füredi és a Vezér utca sarkánál. 

 

 

 

Dénes Lángos, Dorog

Sós? Édes? Sós-töltött (például chilis babos)? Édes-töltött (akár túró rudis)? A Dénes Lángosban aztán tényleg minden variációt megtalálsz, ha fejedelmi lángosok után kutatsz. A kérdés, hogy meg lehet-e állni mindössze egy íznél.

Szállástippek Dorog környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Irány Pest megye! – Szuper hétvégi programok, látnivalók és kirándulóhelyek Budapest környékén
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!

 

 

Dezső bácsi, Dunaharaszti

Közel 700 induló közül szerezte meg az első helyet a dunaharaszti lángosozó a 2015-ös Vénusz Lángos Voks versenyen. Fördős Dezső és családja egészen 1987 óta süti a finomabbnál finomabb lángosokat a főtéri lángosbirodalomban, mindezt annak szellemében, hogy igazán jó lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet.

Szállástippek Dunaharaszti környékén>>

 

 

Labovszky Imre lángosa, Tapolca

Több mint 40 éve élvezhetjük a Labovszky család által üzemeltetett lángosos üzlet isteni kínálatát a tapolcai piacon. A városban mindenki jól ismeri, de a turisták is jó szívvel kóstolnak bele a kerek finomságba. Tudtad, hogy Labovszky Imre – amellett, hogy örök vendéglátós – kecskesajtot is készít?

 

 

Sanya lángos, Debrecen

A debreceni Sanya Lángos büfékocsi pikk-pakk elkápráztat lángoskölteményeivel, kedvező áraival, minőségi alapanyagaival.

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Javában benne vagyunk a nyárban, és ilyenkor még szívesebben mozdulunk ki a négy fal közül. Budapest határain túl, de még a megyehatáron belül számtalan olyan látnivaló akad, ami kellemes időtöltést biztosít ezekben a meleg napokban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, és ígérjük; egyikkel sem lehet mellélőni!
Mi kell még a zamatos, jókedvet varázsoló, balatoni borok mellé? Talán sokan vagyunk úgy vele, hogy semmi más, hiszen önmagukban is hibátlan élményt adnak. Ám, ha ráadásként csodás kilátás mellett élvezhetjük az ízeket, arra szerintünk senki sem mondana nemet. Válogass hát ezúttal 7 pincészet közül, ahol a poharad mellett a szívedet is teli töltheted!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!