Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A legjobb éttermek Magyarországon - Michelin ajánlással

2023.12.28 | 8 perc

Tökéletes ízek, perfekcionista hozzáállás, kellemes hangulat - talán ezek a legfontosabb tulajdonságok ahhoz, hogy egy étterem Michelin ajánlást kapjon. Természetesen nem hiányozhat a szakmai kiválóság, a kreativitás, a megújulásba vetett hit, mint ahogy a kimagasló minőségű alapanyagok használata is szükséges a kiemelkedő színvonalon működő konyhához.

Korábban már írtunk olyan kiváló éttermekről, akik 2023-ban szereztek Michelin ajánlást, ezt a listát itt tudjátok megnézni. Most hoztunk nektek 7 újabb helyet, ahová érdemes gasztrotúrára indulni.

 

MoszkvaTéЯ Bistro, Budapest

Cím: 1011 Budapest, Fő utca 30.

Az Arany Kaviár kiváló séfjeinek magas minőségű ételeit találhatjuk meg az első kerületi, Fő utcában álló, egykori kapucinus kolostor aljában működő MoszkvaTér Bistro-ban. A small plate koncepció keretén belül kóstolhatjuk meg a konyha kelet-európai ízeit, hangsúlyosan szláv fogásokat. Ha szeretnénk alaposan megismerni a térség fogásait, jó helyen járunk, mind az előételek, mind a főételek mély betekintést engednek az orosz, lengyel és más kelet-európai népek ízeibe; érdemes egyszerre több tányért is kikérni, hogy kellemes hangulatban teljen a falatozás.

Michelin ajánlás 2023 - Fotó: MoszkvaTéЯ Bistro facebook oldalaMichelin ajánlás 2023 - Fotó: MoszkvaTéЯ Bistro facebook oldala

 

 

 

NOON Restaurant & Lounge, Balatonfüred

Cím: 8230 Balatonfüred, Anna sétány 5., Lua Resort

A balatonfüredi Lua Resort éttermeként működő NOON élén két neves séf áll: Pintér Károly séf munkáját a két Michelin-csillaggal díjazott Platán Gourmet Étterem séfje, Pesti István támogatja. Kettőjük remeklését ismerhetjük meg modern, letisztult, a múlt gyökereiből építkező, ám a világ konyháinak ízeit szem előtt tartó tányérjaikon keresztül. A szezonalításra épülő étlap mellett alkalmanként a büféasztal gazdag kínálatából is kóstolhatnak a vendégek. Legmagasabb minőséget képviselő alapanyagok mellett a helyi termelők áruit is szívesen használják, a hagyományos és egzotikus, főleg ázsiai fűszerek alkalmazása mellett.

Michelin ajánlás 2023 - Fotó: NOON Restaurant & Lounge facebook oldalaMichelin ajánlás 2023 - Fotó: NOON Restaurant & Lounge facebook oldala

 

 

Piac42 Bisztró, Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Simor János utca 26.

Barna Ádám séf vezetésével a 42 Restaurant új egysége nyílt meg az esztergomi piacon. A reggeliző helyként, bisztróként és gasztro pubként működő Piac42 Bisztró legfőbb érdeme, hogy a már megismert minőség megtartása mellett kínálnak könnyen értelmezhető jóízű ételeket, melyek között leveseket, főételeket, egytálételeket, street food fogásokat és desszerteket is találunk. A szezonalitás figyelembevételével három, négyhetente cserélődik a kínálat, de a kedvencek, mint a frissensültek, főzelékek, hamburgerek, szendvicsek mindig az étlapon vannak. Külön érdekesség, hogy heti háromszor koktélokkal, kevert italokkal és borkülönlegességekkel várják a vendégeket.

Michelin ajánlás 2023 - Fotó: Piac42 BisztróMichelin ajánlás 2023 - Fotó: Piac42 Bisztró

Éttermek Magyarországon Michelin ajánlással 2023 - Fotó: Piac42 BisztróÉttermek Magyarországon Michelin ajánlással 2023 - Fotó: Piac42 Bisztró

 

 

 

SOLID, Budapest

Cím: 1053 Budapest, Királyi Pál utca 4.

A SALT étterem kisebb egységeként, látványos panorámával büszkélkedő SOLID tökéletes helyszín egy könnyed reggelire, vagy egy hangulatos vacsorára, melyet megkoronázhatunk néhány igen finom borral, pezsgővel. Rába René séf bar finger food fogásokkal készül, melyek tökéletesen illeszkednek az étterem több mint 100 tételes borkínálatához, így biztosak lehetünk abban, hogy a város egyik legszebb panorámájában gyönyörködve emlékezetes fogásokat és parádés italokat kóstolhatunk.

Michelin ajánlás 2023 - Fotó: SOLID facebook oldalaMichelin ajánlás 2023 - Fotó: SOLID facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
A legújabb Michelin ajánlást ezek az éttermek kapták 2023-ban
Lehet elegáns, kicsi vagy eldugott, a közös bennük a Michelin-ajánlás. Több mint 10 étteremmel bővült a Michelin ajánlással büszkélkedhető éttermek listája, melyek többsége vidéken működik. Egyre jobban körvonalazódik, hogy hazánk kiváló éttermeit nemcsak a fővárosban érdemes keresni, jól tesszük, ha felkerekedünk és megismerjük mit rejt a vidék.

 

 

TATI Farm to Table, Budapest

Cím: 1076 Budapest, Dohány utca 58-62.

A Twentysix étterem tulajdonosa, Poisson Angeli Barbara nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint egy olyan étterem megvalósítását, mely képes a budapesti forgatagban is elhozni nekünk a vidék báját, a termőföld kincseinek tökéletes harmóniáját. A Tatiban a farm to table elve mellett a konyha koncepciója nem más, mint hogy a szezonnak megfelelő alapanyagokból főznek, többségében kiváló minőségű hazai, lehetőleg bio alapanyagokból. Soóky Gábor séf tökéletesen elegyíti a fine street food és a bisztró konyha jegyeit, az eredmény pedig letisztult tányérokban, ízekben gazdag fogásokban mutatkozik meg.

Michelin ajánlás 2023 - Fotó: Balogh Kata/ Socially (Tati Farm to Table)Michelin ajánlás 2023 - Fotó: Balogh Kata/ Socially (Tati Farm to Table)

 

 

White Salon, Budapest

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11., Anantara New York Palace Budapest Hotel

A csodálatos környezetben, a New York Palace épületében található étterem nem csupán szépségével, történelmi jelentőségével, de konyhaművészetével is elkápráztat minket. Az White Salon étterem gasztronómiai koncepciójáért Wolf András felel, aki, mint corporate séf tevékenykedik, mellette Bíró Dániel executive séf irányítja a konyhát. Egy hat fős csapatnak köszönhetően a casual dining koncepció ölt alakot ebben a ragyogó pompában. A letisztult elegáns enteriőr, a gourmet fogások egy szerethető és magas színvonalú konyhát mutatnak be, melyet egy emlékezetes kiszolgálás koronáz meg.

Michelin ajánlás 2023 - Fotó: Anantara New York Palace Budapest Hotel facebook oldalaMichelin ajánlás 2023 - Fotó: Anantara New York Palace Budapest Hotel facebook oldala

 

 

Zincenco Kitchen, Budapest

Cím: 1055 Budapest, Bihari János utca 20.

Egy különleges étterem, egy lakásétterem is helyet kapott a Michelin ajánlások között. Zaida Zincenco által megálmodott Zincenco Kitchen egy barátságos otthonban a legmagasabb minőség mutatkozik be. A fine dining fogások ebben a közvetlen környezetben oldottabb és fesztelenebb formában kerülnek tálalásra, többségében a magyar és a szláv konyha fogásaiként. A kiváló minőségű alapanyagokat javarészét maguk szerzik be, hogy végül a 40 nm-es szobához tartozó pici látványkonyhában testet ölthessenek a szezonálisan változó menük részeként. A lakásétterem hat asztalára a három fős stáb készíti el és tálalja fel a a fogásos menü ételeit, hetente három estén keresztül.

Michelin ajánlás 2023 - Fotó: Zincenco Kitchen facebook oldalaMichelin ajánlás 2023 - Fotó: Zincenco Kitchen facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Varázslatos bája van a leghidegebb évszaknak a fehérbe öltözött tájakkal, valamint a hűvös szellőbe burkolt, álmos utcákkal. Ajánlunk nektek erre az időszakra 9 belföldi úti célt, ahol programokból és látnivalókból nincs hiány, és garantáltan találtok olyan szálláshelyet is, ami nem okoz majd csalódást.
Történelmünk emlékeit hordozzák a Zemplén csodálatos várai, melyeket egyesével, de akár egy többnapos túra során egymást követően is felkereshetünk. Meglátjuk, nem lesz két egyforma köztük, szépségük és egyediségük magával ragadja a látogatót, kiállításaik, interaktív programjaik pedig tartalmas időtöltést kínálnak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.