Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A legújabb Michelin ajánlást ezek az éttermek kapták 2023-ban

2023.11.13 | 7 perc

Lehet elegáns, kicsi vagy eldugott, a közös bennük a Michelin-ajánlás. Több mint 10 étteremmel bővült a Michelin ajánlással büszkélkedhető éttermek listája, melyek többsége vidéken működik. Egyre jobban körvonalazódik, hogy hazánk kiváló éttermeit nemcsak a fővárosban érdemes keresni, jól tesszük, ha felkerekedünk és megismerjük mit rejt a vidék.

 

Bobajka, Tarcal

Az Andrássy Kúria nemrég felújított étterme a híresen finom zempléni mákos gubáról, a Bobajkáról kapta a nevét. A megújulás során a tarcali étterem célja, hogy a regionális, magyar ételeket a hagyományos ízek megtartása mellett modern formában mutassa be a vendégeknek. A kiváló fogásokról Varjú Imre séf és csapata gondoskodik, szem előtt tartva, hogy az alapanyagok beszerzése a helyi termelőktől származzon, és tökéletes harmóniát alkossanak a borlapon található italokkal. A folyamatosan bővülő borkínálat Tokaj-Hegyalja legjobb borait vonultatja fel, a neves pincék mellett kisebb feltörekvő borászatok is helyt kaptak az itallapon. A kiváló borok menübe illesztéséről Langó Tamás Executive Sommelier gondoskodik, aki 2022 Michelin díjas sommelier-jeként garanciát jelent a tökéletes ízharmónia kialakítására.

Szálláshelyek Tarcalon és környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Bobajka/ Fotók: Bobajka Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Bobajka/ Fotók: Bobajka Facebook oldala

 

 

Botanica, Dánszentmiklós

A budapesti Onyxból igazolt át Munk Tamás, aki 2021 májusa óta felel a szálloda éttermének fine dining koncepciójáért. A séf szívesen merít ötleteket az őt körülvevő környezetből, az erdők, mezők terményeiből, de sokszor egy benyomás, egy szín az, ami megihleti. A négyfogásos degusztációs menüt már nemcsak a szállóvendégek kóstolhatják meg, a Botanica konyhája nyitva áll a külsős vendégek előtt is. Az étlapról szabadon összeválogatott menü alapanyagait megbízható forrásokból szerzik be, mindig ügyelve arra, hogy az a legjobb minőségben kerüljön az asztalra. Ételeik ízvilágát saját fűszerkertjük fűszernövényeivel ízesítik meg, ezzel is biztosítva a felejthetetlen gasztronómiai élményt.

Szálláslehetőségek Dánszentmiklós környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Botanica/ Fotó: Hotel Botanica Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Botanica/ Fotó: Hotel Botanica Facebook oldala

 

 

Csopaki Resti by Laurel, Csopak

Már a helyszín választás is különleges, az a tény pedig, hogy összesen 10 fő fér el az egykori vasútállomáson kialakított étteremben, kíváncsivá teszi az embert. Ehhez tegyük pluszban hozzá, hogy a Laurel séfje, Mede Ádám készíti az ételek alapját a budapesti egységben, míg a helyszínen, Karácsony Bence keze alatt válnak valósággá a hatfogásos degusztációs menü fogásai. A barátságos helyszínen kötetlen és közvetlen környezetben élvezhetjük a kortárs bisztró kínálatát, a menühöz Tüű Péter sommelier alkotott borsort.

Szálláslehetőségek Csopak és környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Csopkai Resti by Laurel/ Fotó: az étterem Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Csopkai Resti by Laurel/ Fotó: az étterem Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit!
Nem csak a főváros, de a Balaton is számos Michelin ajánlással rendelkezik, így érdemes felkerekednünk, és megkóstolnunk kiváló balatoni éttermeink feledhetetlen fogásait. Ne tervezzük sietősre, a Balaton önmagában is kiváló úti cél, ám ezekkel az éttermekkel garantáltan komótosra vesszük majd a tempót. És milyen jól tesszük! Egy jó ebéd a Balatonparton mindent megér!

 

 

Flava Kitchen & More, Budapest

A Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán álló épület földszinti részén nyílt meg nemrég a Flava Kitchen & More, mely fiatalos belső kialakításával és nemzetközi comfort food ételekre épülő konyhájával egy üdítő pont a belváros szívében. Az étlapon több észak-afrikai, latin- amerikai és közel-keleti ihletésű finomságot is találunk, amiket hozzájuk passzoló borokkal és pezsgőkkel koronázhatunk meg. A tökéletes éttermi élményt kellemes zene teszi teljessé, a színes gasztronómiai benyomásokért Zvekán Kornél konyhafőnök és Mesteházy Péter séf felel, az italpárosításokat Langó Tamás sommeliernek köszönhetjük.

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Flava Kitchen & More/ Fotók: Flava Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Flava Kitchen & More/ Fotók: Flava Facebook oldala

 

 

Fricska 2.0, Budapest

Magyar bisztró fogásokat kínál a Costes konyhafőnökével, Koppány Leventével – aki ebben az esetben séfpatronként segíti az étterem működését – megerősödött Fricska 2.0 étterem. A magyar gasztronómiára és alapanyagokra fókuszáló konyha új koncepciója szerint ebédidőben 2-, illetve 3 fogásos, állandóan változó menüvel, este a szezonalításra támaszkodó táblás ajánlattal várja a vendégeket. A Dob utcai letisztult beltérrel rendelkező bisztró kiváló kínálatáért az Angliában Michelin-csillagos éttermekben is tapasztalatra szert tevő Rácz Krisztián konyhafőnök felel.

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fircska 2.0/ Fotó: Fricska 2.0 Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fircska 2.0/ Fotó: Fricska 2.0 Facebook oldala

 

 

GÓRÉ, Kisharsány

Dél-Magyarország eldugott szegletében, Kisharsányban, a Szent György Kúria éttermeként nyílt meg a Góré, mely séf váltást követően, Kállai Csaba konyhafőnök vezetésével írta újra a falusi fine dining fogalmát. A konyha fúziós jelleggel, franciás vonallal, ázsiai jegyekkel, ám mégis a magyar konyhára támaszkodva határozza meg magát. Hagyományos ízekben gondolkodnak, melyekre jellemzőek a látványelemek, az újítások. Az őszi étlap Szerb Antal Utas és Holdvilág műve előtt adózik, a 9-, 7- illetve 5 fogásos menüsor izgalmas tálakat takar. Céljuk, hogy önfenntartó étteremmé váljanak, ahol a melegágyásokban nevelkedő fűszernövények mellett gyümölcsfák és zöldségültetvény adják az alapanyagok legjavát.

Szálláslehetőségek Kisharsány környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fotó: GÓRÉ Restaurant Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fotó: GÓRÉ Restaurant Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Unatkozol? Ne ülj a négy fal között ősszel se, hiszen Budapest környéke számos varázslatos kirándulóhelyet rejt! Mozdulj ki velünk, mert listába szedtünk 5+1 őszi programtippet, amitől tátva marad a szád! Fedezd fel az ország egyik legjobb és legújabb tanösvényét Dunakeszin vagy barangolj a Dunakanyarban!
Aki kikapcsolódásra, gyógyulásra, élményekre vágyik, jól teszi, ha Magyarország varázslatos fürdővárosai között kezd el keresgélni új úti cél után. Mi is így tettünk, és elhoztunk megmutatni 5 olyan magyar települést, ahol a wellness mellett mesés látnivalók is sorakoznak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Egy falat Ázsia – 10 sushi étterem Budapesten
2024.03.08 | 8 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
A tradicionális sushi elkészítése valódi művészet, melyet csak hosszú évek kitartó munkájával sajátíthatunk el igazán. Természetesen ez azért ne szegje senki kedvét, nyugodtan próbálkozhatunk vele otthon is, de ha most mégis a profikra bíznátok magatok, akkor ajánlunk 10 olyan sushi éttermet a fővárosban, ahol igazi mesterművekkel találkozhattok a tányérjaitokon.
5 ázsiai étterem, melyek Budapesten hozzák el nektek a Távol-Kelet ízeit
2024.02.01 | 6 perc | Gasztronómia
Aki már járt Ázsiában és magával ragadta a kontinens elképesztő szépsége, az emberek kedvessége, és az országok végtelen kulináris lehetőségei, az örökké a visszatérését tervezi. Viszont addig is – amíg nincs kezünkben a repülőjegyünk – mutatunk 5 olyan budapesti éttermet, ahol mindenkit elcsábít a keleti gasztronómia.
Top 10 olasz étterem Budapesten
2021.12.18 | 7 perc | Gasztronómia
Ha vérbeli olasz ízekre vágyunk, nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznunk ahhoz, hogy belekóstoljunk a dolce vita ízeibe, elég csak Budapest kedvelt, autentikus olasz éttermeimnek egyikébe ellátogatnunk. Mutatjuk is a kedvenc 10 olasz éttermünket!
Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval
Az elmúlt hetekben több cikk is született Balatonfüredről a görög falu bontása kapcsán: az egykori bulinegyed teljes felszámolása, és az azt megelőző kudarc és elhagyatottság járta be a sajtót. Ám az, hogy a görög falu végül nem lett hosszú távú sikertörténet, még egyáltalán nem kell, hogy elkedvetlenítsen a következő füredi kiruccanásod megtervezésétől, sőt. Ehhez gyűjtöttünk most egy inspiráló listát. Böngéssz belőle kedvedre!