Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A legújabb Michelin ajánlást ezek az éttermek kapták 2023-ban

2023.11.13 | 7 perc

Lehet elegáns, kicsi vagy eldugott, a közös bennük a Michelin-ajánlás. Több mint 10 étteremmel bővült a Michelin ajánlással büszkélkedhető éttermek listája, melyek többsége vidéken működik. Egyre jobban körvonalazódik, hogy hazánk kiváló éttermeit nemcsak a fővárosban érdemes keresni, jól tesszük, ha felkerekedünk és megismerjük mit rejt a vidék.

 

Bobajka, Tarcal

Az Andrássy Kúria nemrég felújított étterme a híresen finom zempléni mákos gubáról, a Bobajkáról kapta a nevét. A megújulás során a tarcali étterem célja, hogy a regionális, magyar ételeket a hagyományos ízek megtartása mellett modern formában mutassa be a vendégeknek. A kiváló fogásokról Varjú Imre séf és csapata gondoskodik, szem előtt tartva, hogy az alapanyagok beszerzése a helyi termelőktől származzon, és tökéletes harmóniát alkossanak a borlapon található italokkal. A folyamatosan bővülő borkínálat Tokaj-Hegyalja legjobb borait vonultatja fel, a neves pincék mellett kisebb feltörekvő borászatok is helyt kaptak az itallapon. A kiváló borok menübe illesztéséről Langó Tamás Executive Sommelier gondoskodik, aki 2022 Michelin díjas sommelier-jeként garanciát jelent a tökéletes ízharmónia kialakítására.

Szálláshelyek Tarcalon és környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Bobajka/ Fotók: Bobajka Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Bobajka/ Fotók: Bobajka Facebook oldala

 

 

Botanica, Dánszentmiklós

A budapesti Onyxból igazolt át Munk Tamás, aki 2021 májusa óta felel a szálloda éttermének fine dining koncepciójáért. A séf szívesen merít ötleteket az őt körülvevő környezetből, az erdők, mezők terményeiből, de sokszor egy benyomás, egy szín az, ami megihleti. A négyfogásos degusztációs menüt már nemcsak a szállóvendégek kóstolhatják meg, a Botanica konyhája nyitva áll a külsős vendégek előtt is. Az étlapról szabadon összeválogatott menü alapanyagait megbízható forrásokból szerzik be, mindig ügyelve arra, hogy az a legjobb minőségben kerüljön az asztalra. Ételeik ízvilágát saját fűszerkertjük fűszernövényeivel ízesítik meg, ezzel is biztosítva a felejthetetlen gasztronómiai élményt.

Szálláslehetőségek Dánszentmiklós környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Botanica/ Fotó: Hotel Botanica Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Botanica/ Fotó: Hotel Botanica Facebook oldala

 

 

Csopaki Resti by Laurel, Csopak

Már a helyszín választás is különleges, az a tény pedig, hogy összesen 10 fő fér el az egykori vasútállomáson kialakított étteremben, kíváncsivá teszi az embert. Ehhez tegyük pluszban hozzá, hogy a Laurel séfje, Mede Ádám készíti az ételek alapját a budapesti egységben, míg a helyszínen, Karácsony Bence keze alatt válnak valósággá a hatfogásos degusztációs menü fogásai. A barátságos helyszínen kötetlen és közvetlen környezetben élvezhetjük a kortárs bisztró kínálatát, a menühöz Tüű Péter sommelier alkotott borsort.

Szálláslehetőségek Csopak és környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Csopkai Resti by Laurel/ Fotó: az étterem Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Csopkai Resti by Laurel/ Fotó: az étterem Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit!
Nem csak a főváros, de a Balaton is számos Michelin ajánlással rendelkezik, így érdemes felkerekednünk, és megkóstolnunk kiváló balatoni éttermeink feledhetetlen fogásait. Ne tervezzük sietősre, a Balaton önmagában is kiváló úti cél, ám ezekkel az éttermekkel garantáltan komótosra vesszük majd a tempót. És milyen jól tesszük! Egy jó ebéd a Balatonparton mindent megér!

 

 

Flava Kitchen & More, Budapest

A Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán álló épület földszinti részén nyílt meg nemrég a Flava Kitchen & More, mely fiatalos belső kialakításával és nemzetközi comfort food ételekre épülő konyhájával egy üdítő pont a belváros szívében. Az étlapon több észak-afrikai, latin- amerikai és közel-keleti ihletésű finomságot is találunk, amiket hozzájuk passzoló borokkal és pezsgőkkel koronázhatunk meg. A tökéletes éttermi élményt kellemes zene teszi teljessé, a színes gasztronómiai benyomásokért Zvekán Kornél konyhafőnök és Mesteházy Péter séf felel, az italpárosításokat Langó Tamás sommeliernek köszönhetjük.

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Flava Kitchen & More/ Fotók: Flava Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Flava Kitchen & More/ Fotók: Flava Facebook oldala

 

 

Fricska 2.0, Budapest

Magyar bisztró fogásokat kínál a Costes konyhafőnökével, Koppány Leventével – aki ebben az esetben séfpatronként segíti az étterem működését – megerősödött Fricska 2.0 étterem. A magyar gasztronómiára és alapanyagokra fókuszáló konyha új koncepciója szerint ebédidőben 2-, illetve 3 fogásos, állandóan változó menüvel, este a szezonalításra támaszkodó táblás ajánlattal várja a vendégeket. A Dob utcai letisztult beltérrel rendelkező bisztró kiváló kínálatáért az Angliában Michelin-csillagos éttermekben is tapasztalatra szert tevő Rácz Krisztián konyhafőnök felel.

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fircska 2.0/ Fotó: Fricska 2.0 Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fircska 2.0/ Fotó: Fricska 2.0 Facebook oldala

 

 

GÓRÉ, Kisharsány

Dél-Magyarország eldugott szegletében, Kisharsányban, a Szent György Kúria éttermeként nyílt meg a Góré, mely séf váltást követően, Kállai Csaba konyhafőnök vezetésével írta újra a falusi fine dining fogalmát. A konyha fúziós jelleggel, franciás vonallal, ázsiai jegyekkel, ám mégis a magyar konyhára támaszkodva határozza meg magát. Hagyományos ízekben gondolkodnak, melyekre jellemzőek a látványelemek, az újítások. Az őszi étlap Szerb Antal Utas és Holdvilág műve előtt adózik, a 9-, 7- illetve 5 fogásos menüsor izgalmas tálakat takar. Céljuk, hogy önfenntartó étteremmé váljanak, ahol a melegágyásokban nevelkedő fűszernövények mellett gyümölcsfák és zöldségültetvény adják az alapanyagok legjavát.

Szálláslehetőségek Kisharsány környékén>>

A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fotó: GÓRÉ Restaurant Facebook oldalaA legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fotó: GÓRÉ Restaurant Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Unatkozol? Ne ülj a négy fal között ősszel se, hiszen Budapest környéke számos varázslatos kirándulóhelyet rejt! Mozdulj ki velünk, mert listába szedtünk 5+1 őszi programtippet, amitől tátva marad a szád! Fedezd fel az ország egyik legjobb és legújabb tanösvényét Dunakeszin vagy barangolj a Dunakanyarban!
Aki kikapcsolódásra, gyógyulásra, élményekre vágyik, jól teszi, ha Magyarország varázslatos fürdővárosai között kezd el keresgélni új úti cél után. Mi is így tettünk, és elhoztunk megmutatni 5 olyan magyar települést, ahol a wellness mellett mesés látnivalók is sorakoznak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
Programajánló június-júliusra: 15+1 nyári gasztro- és egyéb fesztivál
2024.05.28 | 12 perc | Gasztronómia | Események
Levendulát szüretelnél, epres kézműves termékeket kóstolnál, boroznál vagy söröznél? Akkor nem kell tovább keresned, válogatásunkban mindezt megtalálod! Júniusban és júliusban izgalmasabbnál izgalmasabb szabadtéri programok közül válogathattok, ezért cikkünkben összegyűjtöttünk nektek 15+1 olyan nyári eseményt, ahol garantáltan jól fogtok szórakozni.
10 isteni pizzéria Budapesten, ha igazi olasz ízekre vágytok!
2024.04.24 | 7 perc | Gasztronómia
Bár hivatalos közvélemény-kutatást nem végeztünk a témában, mégis magabiztosan állíthatjuk, hogy a legtöbb embernél a pizza a kedvenc ételek között kapott örökre szóló bérletet. Azonban pizza és pizza között is hatalmas különbség van, mi pedig semmit sem szeretnénk a véletlenre bízni, úgyhogy íme 10 olyan pizzéria a fővárosban, ahol nem tudunk rosszat rendelni az étlapról!
Mágikus erdőfürdő, vártúra és templomromok – kihagyhatatlan programok nyárra
Új kalandokra vágysz? Akkor feltétlenül böngészd át friss bakancslistánkat, melyre a legjobb programok kerültek fel! Eredj templomromok nyomába a Balaton-felvidéken, kutasd fel a legjobb kilátókat, szépséges tanösvényeket és ellenállhatatlan vendéglátóhelyeket, fürdőket is!
Összegyűjtöttünk hatot Budapest legmenőbb teraszos helyei közül
2024.05.13 | 6 perc | Gasztronómia
Nem is kérdés mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen remek fővárosunk van, hiszen a múzeumoktól kezdve a parkokon át a gyönyörű épületekig semmiben sem szűkölködik Budapest. Sokszor viszont inkább egy eldugott, meghitt zugra vágynánk, ahol nyugodtan élvezhetjük a munka utáni kávénkat vagy egy korai vacsorát. Ebben a cikkben 6 olyan teraszos helyet gyűjtöttünk össze, ahol a kellemes ételek és az otthonos atmoszféra kéz a kézben jár.