Az étterem 2021. szeptemberében megkapta az első Michelin-csillagát. A SALT egy különleges skandináv stílusú fine dining étterem Budapest belvárosában. Tóth Szilárd séf a tradícionális magyar konyha alapjaira építkezik, ételeikben pedig központi szerepük van a vad- és a gyógynövényeknek, amiknek egy részét kistermelőktől szerzik, de a többségét ők maguk gyűjtik vidéken.
Ezzek az alapanyagokkal frissen, vagy fermentálva találkozhatunk az ételekben. A fogások mellett ki kell emelni a borlapot is. A hazai- és európai borászatok legjavát hozzák el nekünk, Boldizsár Máté, az étterem vezetője által gondosan összeválogatva. Még a fine dining éttermek között is rendhagyó módon, a klasszikus borok mellett a természetes és natúrborokkal is találkozhatunk a szortimentben. Egyenesen Tóth Szilárd séf családjának a szatmári hústermelőjéből érkezik az asztalokra szalonna, illetve mangalica sonka, mellé pedig helyben készült kenyeret is kóstolhatunk - természetesen frissen, még melegen tálalva.
A Salt a legjobb éttermek egyike a Kárpát-medencében, nem véletlenül kapott Michelin csillagot, de mellé még zöld csillagot is. Természetközeli, önazonos, kreatív és virtuóz konyhát visznek, komplett vacsoraszínház az, amit nyújtanak. Aprócska, gyönyörűen kidolgozott és tálalt fogások, sok kicsi sokra megy, a végére szerintem mindenki jóllakik.
Mi egy Barta Öreg Király dűlős Furminttal kísértük le az estét, melynek során a séf, akinek munkáját mindvégig figyelhetjük, odamegy minden asztalhoz, mindenkivel vált szót. A kiszolgálás kifogástalan, a beltér nagyon hangulatos. Csillagos ötös.