És jött is szembe, az út szélén lapul ez a Sere's kisvendéglő. Lássuk! Bent egy hosszabb asztalnál dajdajkodtak sokan, riadtan kérdeztem, hogy zártkörű rendezvény van, vagy be lehet jönni? Nyugodtan, be lehet. persze. Vannak üres asztalok. Két nő szolgál fel, a fiatalabb lány mosolygós is, csendes, szeretettel szól. A húsleves gazdagon az egyik ismétlődő szövegem, itt is azt mondtam, de egy kisadag is elég lesz a hőségben. Aztán eleget bélszínkedtem, hátszínkedtem az elmúlt napokban, legyen most már rántott gomba. Egyszerű, gyors dolgok ezek. Nem nagyon soká jött is, elég közepes leves, de ehető, most mit panaszkodjak. A rántott gomba sem okozott nagy örömöket, érdekes, hogy nem kértem hozzá tartárt, ahogy általában szoktam, hanem uborkasalátát, na, az volt a legjobb az egész ebédben. Nem jó itt a konyha. A burgonya a gomba mellé olyan zsíros volt, hogy tiltakozott a szervezetem. Akkor elmondom a számlámat: Coca Cola 750, plusz betétdíj 50, Fanta 750, plusz betétdíj 50, Húsleves gazdagon fél 980, rántott gombafejek 2400, petrezselymes burgonya 900, tejfölös uborkasaláta 1050. Ennyi a kaland