Jó 2012. decemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2013. december 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Lajosmizsei Tanyacsárda fogalom a csárdák világában, de megkockáztatom, hogy úgy általában a vendéglátásban is. Eddig négy ízben jártam itt tíz esztendő alatt, legutóbb alig egy éve. Akkor egészen jó volt, tavalyelőtt viszont kifejezetten csalódást okozott a hely. A Gault Millau/Dining Guide/Népszabadság kalauz huszas skáláján T/8 és 10 pont között mozogtak az élményeim, ami bizony elég nagy szórás. A hangulat remek, szebb csárdát nehéz elképzelni, a kiszolgálás pincérfüggő. Az árak kifizethetőek, összességében a teljesítményhullámzás dacára is ajánlottnak mondanám a helyet. (Azoknak, akik nem a GM rendszerben gondolkodnak: a 9 pont már egész jó, a 10 kifejezetten az, a 11 egyéniség, a 12 igen jó konyha. A 13 magyarországi csúcs, 14-től felfele az ország legjobb vendéglői következnek.)
Egy jól sikerült októberi pihenésről jöttünk hazafele Badacsonytomajról a párommal kettesben és már 15 óra körül járt az idő és gondoltuk hogy egy késő esti ebédre megállunk Lajosmizsén a Tanyacsárdában enni.Már sokszor elmentünk a csárda előtt,de eddig sosem álltunk meg mert még nem voltunk...
A Tanyacsárda Lajosmizsén mondhatjuk, hogy fogalommá vált, a kisváros talán legismertebb jelképe, amely immár több, mint 50 éve, 1973 óta működik. Tradicionális magyaros étterem, nemcsak az étlap, de a hangulat is hagyományőrző. Helyileg a Lajosmizsét átszelő főút mellett, a város déli végén...
Ma ismét betértünk a Tanyacsárdába. Az összkép hasonló volt a korábbiakhoz, bár a kisebb hibák mellett ezúttal nagyobb is akadt, egyik jóbarátom által rendelt sütőtök rizottó se ízében, sem állagában nem adta az elvárt élményt, a rizs nehogy nem volt al dente, de egyenesen tönkrefőtt. Hogy ezt...