2025. októberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2025. október 19.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Amikor megkérdeztük lajosmizsei szállásadónkat, melyik éttermet ajánlaná a városban, az Öreg Tanyacsárda és a Szél Csárda hangzott el részéről, mint egyértelműen ajánlott éttermek. A Szél Csárda az M5-ös autópálya mellett található a 67-es kilométernél lévő pihenőhelyen. A Csárdát több mint 30 éve Szabó Géza alapította, családi vállalkozásként működnek, személyzet csapatunk több mint 50 főből áll. Felújított épület, előtte és utána végig a parkolóhelyek. Az nem annyira különlegesség, hogy az autópálya mellett 0-24-ben nonstop nyitva tartanak, az viszont annál inkább, hogy a konyhájuk is folyamatosan működik. Mi a reggeli órákban érkeztünk, ilyenkor nem igazán szoktunk magyaros melegételekkel indítani, de a külföldi átutazó vendégeket ez szemmel láthatóan nem zavarta, reggel 8 órakor boldogan kanalazták a sűrű gulyáslevest és a marhapörköltet galuskával. A románok, valamint nemzetiségtől függetlenül a kamionosok különösen kedvelik a Szél Csárdát. Magyaros tradicionális ételekkel, karakteres fűszerezéssel, kiadós adagokkal, szívélyes vendégszeretettel találkozhat itt a betérő vendég. Hétköznap kínálnak 2 fogásos ebédmenüt.
A reggeli étlapjukon a szokásos meleg reggeli ételeket találjuk, tojásételek, debreceni, virsli, tojásételek, a parasztos rántotta a legnépszerűbb (2520 Ft). A normál étlap több oldalas, közel 100 fogást tartalmaz, néhány ikonikus étel ízelítőként: bográcsgulyás marhalábszárból, csipetkével (3310 Ft), erdélyi pacalcsorba, brassói aprópecsenye, mizsei bicskás fatányéros (8210 Ft). A kötelező szervizdíj +13%.
Jó hangulata van a helynek, jó volt itt lenni, szívesen visszatérnék ide máskor is, nemcsak útközben beugorva. Megadom az 5 pontot.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Szél Csárda további értékelései
2022.01.24a párjával
![]()
Útközben megéheztünk, nem csoda, hiszen az ebéd is kimaradt. A telefont pötyögtem és ezt ajánlotta. Belépve szépen terített asztalok, némelyeknél étkeztek. Helyet foglaltunk és már ott is volt a pincér, hozta az étlapot. Az italt hamar kaptuk, de az ételt is percek alatt. Vendéglőslevest és...
2020.08.11családjával
![]()
Néhány év kihagyás után / nem volt erre utunk / ismét meglátogattuk a csárdát, egy késői ebéd erejéig.Belépve a kellemes klímájú vendégtérbe, azonnal megjelent egy felszolgáló, és hellyel kínált bennünket.Kihozta az optimális hőmérsékletű italokat, majd rövid idő múlva asztalunkra kerültek az...
2017.12.23családjával
![]()
Családommal voltunk vacsorázni az étteremben,mind az étel mennyiségével minőségével a felszolgálással tisztasággal maximálisan elégedettek voltunk mindnyájan. Ajánlani tudom bárkinek aki arra jár!
35.934 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
44.805 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval