A monori Pincefalu és a Strázsahegy alapos felfedezését követően fáradtan és éhesen érkeztünk meg ide a Vejkó Étterembe, google térképről néztük ki, nem volt róla előzetes információnk. Összességében azt mondhatom, hogy jó találat volt. A fedett teraszon foglaltunk helyet, mert ott jól járt a levegő, az ott lévő vendégek többsége is így döntött.
Az étlap nem hosszú, egyértelmű volt, hogy húshangsúlyos konyhát visznek, többféle steaket is kínálnak, valamint a sópácban pihentetett egész csülök is felkeltette az érdeklődésünket, de tartottunk tőle, hogy az túl nagy adag lenne (szomszéd asztalnál láttuk, hogy milyen, s mekkora). Ez az irány számunkra tetszetős volt, nem vagyunk vegetáriánusok. Egyik főételünk cigánypecsenye volt hasáburgonyával (ez utóbbi mirelit) (4590 Ft), a másik ropogós kacsacomb lilakáposztával és steak burgonyával (5590 Ft) (ez utóbbi szintén mirelit). Mindkettő étel korrekt volt, de egyik sem kiemelkedő. A kacsa nem volt valami nagy adag, a cigánypecsenye annál inkább (dupla húadag! ) Italok terén a Csalló pálinkák közül megkóstoltuk a somot (2300 Ft/4 cl), valamint az eperfa hordóban érlelt birset (2200 Ft/4 cl), izgalmas, különleges ízek. 4 féle sört csapolnak, Heineken, Soproni IPA, Mort Subite meggyes és Gösser, ez utóbbit választottuk (1500 Ft/5 dl korsó). Kötelező szervizdíj +10%. A két főétel körettel, italok nélkül is több, mint 10ezer Ft-ba került, nem a legolcsóbb hely, de nem is lóg túl az átlagos árszinten. SZÉP kártyával is lehet fizetni. Elég sokat kellett várni az ételekre, de a személyzet normális, szimpatikus volt.
Egy értékes nap méltó megkoronázása volt az itt elfogyasztott nagyon finom hamburger. Tavaly volt már egy tál ami nem volt jó választás, de ez a hambi most ezt is feledtette. Lehet már más a séf, de egy biztos, nem szabad egy dolognál leragadni, időnként érdemes visszamenni egy-egy étterembe, és vmi mást választani.
Én egy Ajali szószos Angus Chef burgert választottam, párom egy Pármai sonkás Angus burgert. Hatalmas volt a buci, tele töltve mindenféle finomsággal ami kell bele, és annyi sültkrumplival, hogy csak szuszogtunk a végére, én meg sem tudtam enni. Pedig aznap már két kisebb túrán is túl voltam, és előtte nem is ebédeltem sokat, meg kicsit már kezdtem éhes is lenni. Amire még emlékeztem, hogy nagyon finom a saját készítésű limonádéjuk, ezt ajánlom annak aki bejön ide, mindenképp bármelyiket kóstolja meg. Illetve kedvcsinálónak a Csilló pincészet pálinkái közül érdemes még választani. Családbarát a hely, gyerekek játékokkal el tudják magukat foglalni amíg várni kell az ételekre, vagy amíg a felnőttek fogyasztanak. A kiszolgálás is nagyon kedves, és gyors volt, tiszta a hely, mosdó is nagyon kultúrált. Nekünk összességében nagyon tetszett, ajánljuk Mindenkinek, aki Monoron keresztül Péteribe, vagy az M4-es elkerülőre menne, vagy onnan jön befele, és megéhezik. Bátran térjen ide be, nem fog csalódni. Üdvözlettel: Csilla és Józsi