Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szép ars poetica, jó kiszolgálás, gyenge konyha

Arcadia Étterem ÁbrahámhegyArcadia Étterem Ábrahámhegy a térképen

Átlagos 2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az honlapon megnyerő sorokat olvashatunk: nem értjük miért utaznak zöldségek, gyümölcsök, húsok több ezer kilométert, amikor erre a legtöbb esetben nincs is szükség: van itthon minden, csak észre kell venni, fel kell fedezni és ezeket használni. Boraink a Badacsony hegy lankáiról kerülnek hozzánk, szörpjeinket, lekvárjainkat, pesztóinkat mindig magunk készítjük. Friss fűszerekkel szeretünk dolgozni, amelyeket az étterem hátsó kertjében nevelgetünk és használunk fel nap mint nap. Étlapunk választékában igyekszünk ezeknek a saját magunk által létrehozott feltételeknek megfelelni, és évről évre meg is újulni. Mindezt nem olvastam el, mielőtt beültem volna a kívülről meglehetősen egyszerűnek tűnő, dekoratívnak aligha mondható étterembe. Jól tettem, így legalább nem ért csalódás.
A vegán és gluténmentes kínálat igen széles és cseppet sem olcsó. Csicseriborsó curry hajdinával, zabgolyók basmati rizssel, mogyorómártással, 3290, burgonyalángos salátával, vegán sajttal és medvehagymás muzsdéllyal 3390 forintba került 2022 nyarán. Az általam rendelt ételek mellett adnak még többek között pisztrángot héjas burgonyával, szűzérméket zöldborsmártással vagy lecsóval, rántott, illetve rozmaringos natúr csirkemellet. Desszertválaszték kétféle palacsintából, császármorzsából és fagyikehelyből áll.
A fügechutney-s, burgonyakrokettes kacsamell túlkészült, a köret mirelit, a chutney nem rossz. A fogas szeletelése gondatlan, a hal nem kicsattanóan friss, de nem is élvezhetetlen. A rizs átlagos, a spenót lelketlen, a mártás gyenge, karakter nélküli, a tálalás hevenyészett.
A kiszolgálás udvarias, szívélyes.
Az italválaszték szűk, nem hordoz érdekességeket, a négyféle bornak és a háromféle töményitalnak a készítője nincs feltüntetve az itallapon. A sörök nagyipari multitermékek. Némi felüdülést csak a házi szörpök jelentenek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:
Hangulat:Gyenge
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (8)
Arcadia Étterem Ábrahámhegy - EgyébArcadia Étterem Ábrahámhegy - EgyébArcadia Étterem Ábrahámhegy - EgyébArcadia Étterem Ábrahámhegy - EgyébArcadia Étterem Ábrahámhegy - EgyébArcadia Étterem Ábrahámhegy - EgyébArcadia Étterem Ábrahámhegy - EgyébArcadia Étterem Ábrahámhegy - Egyéb

Arcadia Étterem további értékelései

2016.09.16egyedül
Átlagos
Több próbálkozás után, miután sorra zárnak be az éttermek a Balaton partján, ide is betévedtem. Valahogy soha nem volt csalogató az útról, akárhányszor elmentem mellette. Napsütötte hétköznap, utószezon, egy német házaspár a teraszon, amúgy kihalt. Van valami régi tábori étkezdére emlékeztető...
Népszerű szállások a környéken
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp - Napi árak önellátással
Napi árak önellátással
04.26-10.06.
Balatontourist Napfény Kemping Révfülöp
26.500 Ft / 2 fő / éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval