Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jobbacska étterem

Vitorlás Étterem BadacsonyVitorlás Étterem Badacsony a térképen

2022. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. április 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Vitorlás étterem a balatoni fősodor egyik képviselője.
A teraszról szép kilátás nyílik a tóra. Az asztalon élő virág, továbbá extra szűz olívaolaj, hidegen sajtolt szőlőmagolaj és balzsamecet, chili-, só- és borsdaráló.
Az erősen retro életérzést adó, a kilencvenes évekre emlékeztető filozófiával megalkotott étlapon a magyar konyha népszerű fogásai sorjáznak, de tartanak néhány olasz ihletésű ételt is.
Kínálnak többek között gulyáslevest, halászlét, marhavadast pirított szalvétagombóccal, kacsamájjal, sajttal töltött karajszeletet, tojásos nokedlit ecetes fejes salátával, rántott hekket burgonyával, továbbá spenótos tagliatelle-t királyrákkal, bolognai spagettit, milánói bordát, gnocchit sajtmártásban kakukkfüves csirkemellel. Desszertként csokiszuflét vaníliafagylalttal, túrós és Gundel palacsintát.
A zöldborsókrémleves élvezhető, lehetne kicsit üdébb, de kiegyeznék azzal, ha ez lenne a műfajátlag. A salátával kínált fogas hasonló teljesítmény: élvezhető, javítható, főként a hal hőkezelését illetően. A pohárdesszertként felszolgált somlói galuska szaftos, jó ízű, kellemesen diós, meglepetésértékű.
Öt környékbeli borász tizenöt jól összeválogatott borát kínálják. A sörök nagyipari multitermékek a Heineken portfólióból, az import töményitalok kommerszek, pálinkákat a Bolyhos főzdétől tartanak.
A kiszolgálás udvarias, kissé személytelen.
Tisztes négy pont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:

Vitorlás Étterem további értékelései

2017.08.12barátokkal
Több évvel ezelőtt fedeztem fel ezt a badacsonyi vitorlás kikötő-területén működő vendéglőt, melynek egyik varázsa, hogy a vitorlásoktól csak pár méter választja el, és ebéd/vacsora kőzben elénk tárul a Balaton is. Évente 1-2 alkalommal elátogatok ide, barátokkal, a pincérnők - különösen egy -...
2017.07.11barátokkal
Gyenge
Sok dicséret miatt mentünk a kikötői étterembe.A mézédes üzletvezetőnő már túl fűszeres volt, de ez a legkevesebb... Nagyon szűk választék, íztelen ételek. Minden sótlan, még a rántott csirkemell is, amit kényszerből rendeltünk ketten is, választék hiányában. Vacak sült krumpli, szintén íztelen...
Népszerű szállások a környéken
Neptun Badacsony - Napi ár reggelivel
Napi ár reggelivel
2024.12.22-ig
Neptun Badacsony
24.375 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval